De nieuwe generatie Ford Mustang: zo klinkt hij!

De Amerikaanse autobouwer bevestigde de komst van de zevende generatie van de ‘Pony car’ samen met de investeringen in fabrieken in de Verenigde Staten.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 03 juni 2022
  • Toekomst

De huidige generatie van de Ford Mustang is ondertussen al zeven jaar bij ons op de markt, met een facelift in 2018. Tijd voor een nieuwe, dachten ze bij Ford. Niet dat er al veel informatie vrijgegeven wordt. Er zijn geruchten dat het model in april volgend jaar op de markt komt, maar op een eerste impressie van hoe hij eruit zal zien, is het nog wachten.

Opnieuw een handgeschakelde V8!

Ford licht echter wel al een tipje van de sluier wat de aandrijflijn betreft. In de foto bij de aankondiging is het patroon van een manuele versnellingsbak verwerkt in de O van ‘generation’. Wie vreesde dat – net zoals bij een aantal andere autobouwers – de handgeschakelde versnellingsbak zou verdwijnen, is dus gerustgesteld. Een V8 komt er ook opnieuw, samen met een EcoBoost, Ford laat hem zelfs al even brullen.

De aankondiging van de nieuwe generatie Mustang kwam er samen met een investeringsplan van 3,7 miljard in de VS. Een deel van dat geld gaat naar de ontwikkeling en bouw van de nieuwe Mustang en de Amerikaanse versie van de Ranger, maar 2 miljard ervan pompt de autobouwer in drie van zijn fabrieken, in Michigan, Ohio en Missouri. Daarbij worden alles samen 6.200 extra jobs gecreëerd.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Mustang? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Mustang-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Ford Motor Company.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Om de 60ste verjaardag van de Mustang te vieren, kondigt Ford twee nieuwe speciale versies aan voor de Europese markt. Maar ook de Mustang GTD komt onze kant op!

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km