De nieuwe Mégane in de Gordon kleuren is klaar voor de race

  • Piette François
  • 05 juni 2009


Er wed erg naar zijn komst uitgekeken en het minste dat we kunnen zeggen, en schrijven, is dat hij die verwachtingen nu al heeft ingelost! We hebben het hier over de nieuwe Renault Mégane Trophy van Delahaye Racing in de kleuren van het Gordon Racing Team. Het is een prachtige bolide geworden en Fred Bouvy, Vanina Ickx en Christian Kelders hebben tijdens de oefensessies in de aanloop naar de 12 Uren van Spa, al kunnen bewijzen dat hij niet alleen mooi maar ook snel is !

Op donderdagmorgen zette Bouvy meteen een knappe 2’28”8 neer … “In tegenstelling tot enkele van onze concurrenten, die ongeveer dezelfde tijd konden neerzetten met nieuwe banden, hebben wij het gedaan met gebruikte banden”, vertelt de Brusselaar. “De wagen was bovendien afgesteld voor de uithoudingsrace en het ziet er dus veelbelovend uit …”

De Mégane Trophy 2009 onderging een grondige aerodynamische wijziging en dat heeft duidelijk invloed op het weggedrag … “Hij is niet alleen sneller op de rechte lijnen, maar ook in de bochten” gaat Bouvy verder. “Daar komt nog bij dat we door het reglement onze zesde versnelling niet hebben mogen aanpassen, wat als gevolg heeft dat we vanaf het midden van de klim naar de Combes al aan het maximum zitten. We hebben ook nog niet de ideale set-up kunnen vinden maar de twee kwalificatiesessies van vrijdag zullen ons helpen om de bolide nog beter te bedwingen…”

Fred Bouvy heeft maar één objectief voor de kwalificaties : “De pole”! Zoveel is duidelijk. Het is ook een gelegenheid voor Vanina Ickx en Christian Kelders om een maximum aantal rondjes te rijden en het nieuwe wapen van het Gordon Racing Team onder de knie te krijgen.

Laten we het even over Vanina hebben … Tussen een deelname aan de 24 Uren van de Nürburgring, met VW Motorsport, en haar deelname aan de 24 Uren van Le Mans met een Creation LMP1, neemt zij als winnaar van verleden jaar met plezier plaats achter het stuur van de nieuwe Mégane … “Voor mij is de Nordschleife, de grote Nürburgring, het mooiste circuit ter wereld, de 24 Uren van Le Mans is dan weer de mooiste race ter wereld. Maar bij de 12 Uren van Spa, die ik verleden jaar kon winnen, hebben een apart gevoel … Wat de wagen betreft heb ik de indruk dat het gemakkelijker is om snellere tijden neer te zetten dan met het oude model. Er is dus een duidelijke evolutie, wat zich in een gezond weggedrag vertaalt. Het resultaat van het goede werk van Fred …”

Op vrijdag beginnen de concurrenten van de 12 Uren van Spa aan het echte werk, met twee kwalificatiesessies en evenveel werksessies voor de teams. Bij een race rond de klok mag immers niets aan het toeval overgelaten worden. De kans dat beroemde kleuren van de Gordon Beers onopgemerkt door de race zullen glijden is eigenlijk onbestaande … 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Letihon Jacques.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km