De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 08 februari 2023
  • Toekomst

Dit jaar krijgt de Porsche Cayenne van de derde generatie zijn midlife-facelift. Een nieuwe look, met onder andere ook voor het eerst het HD-Matrix verlichtingssysteem van het merk, met een volledig nieuwe lichtsignatuur. En dat is een element dat gaandeweg zijn weg zal vinden naar alle modellen van het merk, en dat we onlangs in avant-première konden ontdekken.


miljoen kilometer

“Het is één van de belangrijkste facelifts in de geschiedenis van Porsche,” zegt Michael Schätzle, de productverantwoordelijke van het merk. De vernieuwde Cayenne krijgt dan ook een nieuw semi-actief onderstel en een scherm met doorgedreven digitalisering en een nieuw bedieningsconcept. Porsche pakte het dus grondig aan, en legde niet minder dan 4 miljoen testkilometers af met zijn SUV, zowel op het asfalt als daarnaast. 


Voor binnenkort

Er blijven echt nog een aantal blinde vlekken wat het nieuwe model betreft. Zo weten we nog niets over de verbeteringen aan de motoren bijvoorbeeld. Ter herinnering: Porsche testte vorig jaar virtueel een originele versie van zijn V8 die draaide op waterstof! Gelukkig moeten we niet meer lang wachten om alles te weten te komen over de nieuwe Cayenne. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Porsche Cayenne? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Porsche Cayenne-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km