De productie verdubbelen, de nieuwe uitdaging voor Alfa Romeo

Om dat doel te bereiken rekent het Italiaanse merk op nieuwe modellen, zoals een volledig elektrische Giulia.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 juli 2022
  • Toekomst

Onze Britse collega’s van Autocar en Auto Express spraken met Damien Dally, de leider van de Britse afvaardiging van de constructeur. Volgens hem wil Alfa Romeo zijn productie in de nabije toekomst verdubbelen. Om dat te halen ontwikkelt het merk nieuwe modellen, zoals een cross-over met de naam Brennero die in 2024 komt en die zowel verbrandingsmotoren als een elektrische aandrijving krijgt. Het jaar erop komt dan een model dat puur op stroom rijdt en in 2027 wordt de productie van alle auto’s met een verbrandingsmotor gestaakt.

Elektrische Giulia met 800 kilometer rijbereik

Dat tweede model zo weleens de nieuwe Giulia kunnen worden. Alfa Romeo belooft nu reeds een rijbereik van 800 kilometer dankzij een batterij van meer dan 100 kWh. Dit model zou rusten op het platform STLA Large. Dat laatste heeft ruimte voor meerdere elektromotoren die elk tot 443 pk kunnen ontwikkelen. Een architectuur van 800V zou hem tot 30 kilometer rijbereik per minuut opladen moeten geven.

Toekomst even opwindend als het verleden

Naast deze Giulia en Brennero spreekt het merk ook van de mogelijkheid op een nieuwe sportwagen. Aan de andere kant van het gamma zou ook over een vervanger voor de kleine MiTo worden nagedacht. Wat een programma… Vergeet ook niet dat naast al die nieuwe modellen Alfa Romeo ook luxueuzer wil worden en tegelijk even betrouwbaar als Lexus. Ja, de toekomst van het Itliaanse merk oogt even opwindend als het verleden.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Alfa Romeo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Alfa Romeo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km