De Pulse is de eerste SUV van Abarth

Jammer genoeg is deze sportieve SUV van het merk met de schorpioen er enkel voor Brazilië.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 15 maart 2022
  • Lancering

Terwijl Abarth voor Europa de laatste hand legt aan zijn eerste elektrische model, heeft het in Brazilië zijn eerste SUV gelanceerd. Een kwestie van prioriteiten… De Pulse moet het merk terug introduceren op de Zuid-Amerikaanse markt en is gebaseerd op de Fiat Pulse, een budgetvriendelijke SUV voor het continent.

De Abarth-touch

In Abarth-uitvoering heeft de Pulse recht op de traditioneel door het merk toegepaste aanpak. Zo zien we een specifieke koetswerkkleur, bredere wielkasten met daarin specifieke velgen, sportievere bumpers, een ander radiatorrooster en uiteraard een aantal Abarth-logo’s. Van het interieur zijn er voorlopig nog geen foto’s, maar ook hier verwachten we de traditionele Abarth-aanpak met kuipzeteltjes, een sportief stuur, Alcantara en schorpioenlogo’s.

Over de technische specificaties is nog niets bekend, die volgen korter bij de marktlancering eind dit jaar. In de Fiat Pulse zit een 109 pk sterke 1.3 viercilinder of een 125 pk sterke 1.0 liter driecilinder turbo. Die laatste lijkt ons het absolute minimum om te kunnen spreken van een Abarth, en dat in combinatie met een sportievere afstelling voor het MLA-onderstel.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Abarth? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Abarth-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Stellantis.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km