De Renault 4L en R5 worden voorgesteld op het Salon van Parijs!

Het Franse merk maakt van de afspraak op eigen bodem gebruik om meerdere nieuwigheden te onthullen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 september 2022
  • Toekomst

Het komt niet als een verrassing dat Renault de 4L en R5 nieuw leven wil inblazen, beiden als 100% elektrisch model. Het merk zal van de Autosalon van Parijs gebruik maken om meer over de twee modellen bekend te maken, en ook over andere nieuwigheden. Pas volgend jaar wordt van beide auto's een productieversie verwacht.

Historische concepts

Op 17 oktober, om 9 uur stipt, zal Luca de Meo persoonlijk een eerste concept van de 4L onthullen. Het merk omschrijft het als een "herinterpretatie van zijn iconische model". Naast deze moderne Renault 4, en om zijn 50-jarig bestaan in stijl af te sluiten, zal de autobouwer ook "een eigenzinnige en sportieve show car" onthullen, gebaseerd op de R5. Een Renault 5 Turbo? We kunnen niet wachten om het te weten te komen. 

Echte nieuwigheden

Deze twee concepten zullen niet de enige nieuwigheden op de Renault-stand zijn. De elektrische Kangoo E-Tech zal ook zijn debuut maken in Parijs. Behalve de op batterijen werkende bestelbreak zal het publiek de Austral SUV ook in levende lijve kunnen zien. Een mooi programma! Afspraak op 17 oktober om 9 uur voor meer info over deze lawine van nieuwigheden. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker wil een impact maken met zijn elektrische SUV Ocean. De ‘Extreme’-versie krijgt een WLTP-autonomie van 707 km, “de grootste actieradius van alle batterij-elektrische SUV’s in Europa”.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km