De Toyota GR Corolla is gespot!

De sportafdeling van Toyota, die de naam GR draagt, deint steeds meer uit. Na de Supra, de Yaris en de nieuwe GR 86, geeft de Japanse autobouwer ook de Corolla extra pit!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 31 december 2021
  • Toekomst

Al enkele maanden speelt Toyota's Amerikaanse divisie op de sociale media verstoppertje met de GR Corolla. Het beest was altijd op de achtergrond van sommige foto's te zien, soms voor een motel, soms tussen twee containers. Maar in een Instagram-video was hij nu duidelijk te zien, voordat het beeld er in een tweede montage werd uitgeknipt. Gelukkig waren enkele van onze collega's snel genoeg om een screenshot te maken, een beeld dat boekdelen spreekt over zijn potentieel! 

Vierwielaandrijving, 3 cilinders en handgeschakelde versnellingsbak?

Over de typische Toyota-camouflage kan je het opschrift GR Four lezen. We zullen dus normaal gezien de beroemde vierwielaandrijving van de Yaris ook bij zijn grote broer moeten terugvinden. Zal het 3-cylinder blok ook zijn opwachting maken? Of dat nu wel of niet zo is, het vermogen van de Corolla zou logischerwijs de 261 pk van de stadsauto moeten overtreffen. Tenslotte toont de video duidelijk het gebruik van een handgeschakelde versnellingsbak. Aangezien de meeste beelden van de GR 86 zijn, zou dat in het interieur van dat model gefilmd kunnen zijn, maar we hopen dat het de versnellingsbak van de compacte hatchback is! 

Voorlopig alleen in de VS... 

De GR Corolla komt er! Maar zal het de Atlantische Oceaan oversteken? Daarover bestaat twijfel, want alle teasers van het model zijn alleen gemaakt door de Amerikaanse divisie van Toyota... En we zouden kunnen begrijpen waarom. Met alle beperkingen op het vlak van CO2 en de diverse Europese eco-bestraffingen, kunnen we ons het ergste voorstellen... En ook, de Amerikanen hebben de GR Yaris niet gekregen, laten we hopen dat het niet onze beurt is om de meest sportieve Corolla te missen. 

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Instagram / toyotausa.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Het is de eerste SUV-coupé van het Koreaanse premiummerk.

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Lexus, de onbetwiste referentie op het gebied van hybride technologie, zet zijn stekkeroffensief voort met een eerste exclusief elektrische SUV: de RZ 450e. Hier zijn de 5 dingen die we het leukst vonden tijdens onze uitgebreide test.

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

De Jeep Wagoneer S zou de concurrentie kunnen aangaan met de BMW iX, Rivian R1S en andere elektrische super-SUV's.

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

60 jaar geleden lanceerde Opel de Rekord, een auto met typisch Amerikaanse trekjes... hoewel het wel degelijk een echte Europeaan was! Het merk viert dit jaar met trots de verjaardag van het model. Maar waarom? Wat maakte deze vergeten Opel zo interessant?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km