De Toyota GR Yaris, binnenkort ook met automaat?

Toyota wil iedereen te vriend houden!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 22 april 2022
  • Sector

Als typevoorbeeld van een algemene autobouwer wil Toyota echter ook de Fangio’s onder de autokopers te vriend houden met pittigere modellen. In de geschiedenis van de Japanse autobouwer konden de meer dynamische bestuurders onder andere rekenen op de Celica GT-Four, de MR2 of nog de mythische 2000 GT. De laatste jaren zijn het de GT/GR86, GR Yaris of nog de Supra die de liefhebbers van mooie koetswerken en sterke sensaties weten te paaien. Die Supra krijgt binnenkort trouwens een handgeschakelde versnellingsbak, tot groot jolijt van de puristen die met spanning uitkeken naar de komst van een handbak onder de motorkap van de coupé.

Voor ieders smaak

Maar er zijn ook chauffeurs die zweren bij een automaat, ook op een sportieve wagen. En op dat vlak zorgde de GR Yaris voor frustratie, aangezien die enkel verkrijgbaar was met een handgeschakelde bak. Maar volgens de Japanse website Car Watch werken de ingenieurs van Toyota aan een GR Yaris met automaat, en dat voor het grote publiek. In de Yaris voor de motorsport bestaat die immers al, en wordt hij bestuurd door Shigeru Hayakawa in de Toyota Gazoo Racing Rally Challenge. Op technisch vlak is die uitgerust met een automaat met acht versnellingen en schakellepels achter het stuur.

Volgens Car Watch is de kans dus groot dat dit concept ook zijn weg vindt naar de klantenversie. Nu is het nog afwachten of hij beschikbaar wordt op alle markten en wanneer.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Toyota.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km