DeLorean Alpha5, de legende groeit…

Na 4 decennia van afwezigheid is DeLorean terug met de Alpha5, een elektrische vierzits GT met de legendarische vleugeldeuren.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 30 mei 2022
  • Lancering

De autobouwer had in februari zijn terugkeer al aangekondigd. Hoewel de officiële website van het merk op het moment van schrijven de voorstelling nog niet aankondigt, weten we wel hoe de nieuwe DeLorean er zal uitzien. Is er iets misgelopen met de reis van de Alpha5 door de tijd? In tegenstelling tot wat we konden vermoeden, gaat het immers niet om een sportieve tweezitter, maar wel om een GT met vier plaatsen!

Een meer hedendaagse stijl

Hoewel we de vorm van zijn voorloper kunnen herkennen, is zijn koetswerk heel anders dan dat van de eerste DeLorean. Gelukkig zijn de vleugeldeuren die de reputatie van zijn voorganger maakten ook nu weer op het appel. En ze zijn enorm! Er zijn er twee, die toegang geven tot zowel de voorste als de achterste zitplaatsen. Binnenin hebben de schermen natuurlijk alle knoppen en andere voor het tijdreizen noodzakelijke technologieën vervangen.





Weinig precies...

Wat de technische specificaties betreft, is de door DeLorean meegedeelde informatie op zijn zachtst gezegd niet erg precies. De Alpha5 zou een batterijpakket krijgen van meer dan 100 kWh voor een bereik van meer dan 500 km. Ook de prestaties zijn nog niet officieel. DeLorean vermeldt een sprint van 0 naar 100 km/u in ongeveer 3 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Anderzijds knipoogt de autobouwer wel naar de film die de eerste generatie DeLorean beroemd maakte door aan te geven dat hij 4.35 seconden nodig heeft om de 88 mph te halen. Het zal bij de kenners voor een glimlach zorgen.


`


Afspraak op Pebble Beach

De Alpha5 houdt dus nog veel achter de hand. Terwijl we weten dat we Italdesign te danken hebben voor het ontwerp, is het nog maar de vraag wie zal instaan voor de assemblage. Ook de prijs is nog een raadsel. Er zou echter nog informatie vrijgegeven worden vóór de presentatie in levende lijve in augustus op Pebble Beach. De start van de commercialisering is gepland voor 2024.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km