Deze avontuurlijke Nissan Ariya ziet er beestig uit

Hij zal gebruikt worden bij een expeditie van de Noord- naar de Zuidpool

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 03 februari 2023
  • Elektrisch

De Nissan Ariya is een uitstekende elektrische SUV, maar het is misschien niet de meest avontuurlijke… toch niet in zijn standaardvorm. Maar net zoals toen Volkswagen zijn ID. 4 een wilde look gaf in de vorm van de ID. Xtreme concept, weten we nu ook hoe de Ariya eruitziet als avonturier.

Bijna standaard”

Bij Nissan gaat het niet om een concept car, maar wel om een auto die speciaal gebouwd is voor de Brit Chris Ramsey en zijn echtgenote Julie. Zij vormen het ‘Pole to Pole’ expeditieteam en vertrekken in maart voor een 27.000 km lange tocht van de Noordpool naar de Zuidpool om op die manier de aandacht te vestigen op het klimaatprobleem. Om de Ariya op te laden in de poolgebieden, zal het koppel tijdens stops gebruikmaken van een trailer met zonnepanelen en een inklapbare windturbine, die dankzij de lange lichturen en sterke winden genoeg energie zouden moeten leveren.

Je zou het op het eerste zicht misschien niet meteen zeggen, maar de Ariya die ze gebruiken is volgens Nissan bijna standaard. Zo behoudt hij de de e-4orce vierwielaandrijving en de batterij van zijn meer alledaagse broer. Arctic Trucs, een specialist in de ombouw van voertuigen voor poolexpedities, paste wel de ophanging aan en zorgde voor een setje offroad-banden met een diameter van 39 duim, die de Ariya wonderwel staan in combinatie met de brede wielkasten! Misschien een idee voor Nissan om dat alles in een optiepakket te gieten voor klanten?

Met koffiemachine en drone

Als je zolang onderweg bent in de koude, wil je natuurlijk ook wat comfort. En omdat Chris Ramsey een koffieliefhebber is, werd er ook gezorgd voor een ingebouwde koffiemachine. Om hun avontuur op een mooie manier in beeld te brengen, is de Ariya ook uitgerust met een drone die kan vertrekken van op het dak. Een idee dat ook Polestar eerder al verkende, en waar Ford praktische toepassingen voor zoekt.

Het koppel is vanaf maart onder andere te volgen via de website van de expeditie en de bijhorende sociale mediakanalen.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Nissan? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Nissan-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Nissan.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km