Deze avontuurlijke Nissan Ariya ziet er beestig uit

Hij zal gebruikt worden bij een expeditie van de Noord- naar de Zuidpool

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 03 februari 2023
  • Elektrisch

De Nissan Ariya is een uitstekende elektrische SUV, maar het is misschien niet de meest avontuurlijke… toch niet in zijn standaardvorm. Maar net zoals toen Volkswagen zijn ID. 4 een wilde look gaf in de vorm van de ID. Xtreme concept, weten we nu ook hoe de Ariya eruitziet als avonturier.

Bijna standaard”

Bij Nissan gaat het niet om een concept car, maar wel om een auto die speciaal gebouwd is voor de Brit Chris Ramsey en zijn echtgenote Julie. Zij vormen het ‘Pole to Pole’ expeditieteam en vertrekken in maart voor een 27.000 km lange tocht van de Noordpool naar de Zuidpool om op die manier de aandacht te vestigen op het klimaatprobleem. Om de Ariya op te laden in de poolgebieden, zal het koppel tijdens stops gebruikmaken van een trailer met zonnepanelen en een inklapbare windturbine, die dankzij de lange lichturen en sterke winden genoeg energie zouden moeten leveren.

Je zou het op het eerste zicht misschien niet meteen zeggen, maar de Ariya die ze gebruiken is volgens Nissan bijna standaard. Zo behoudt hij de de e-4orce vierwielaandrijving en de batterij van zijn meer alledaagse broer. Arctic Trucs, een specialist in de ombouw van voertuigen voor poolexpedities, paste wel de ophanging aan en zorgde voor een setje offroad-banden met een diameter van 39 duim, die de Ariya wonderwel staan in combinatie met de brede wielkasten! Misschien een idee voor Nissan om dat alles in een optiepakket te gieten voor klanten?

Met koffiemachine en drone

Als je zolang onderweg bent in de koude, wil je natuurlijk ook wat comfort. En omdat Chris Ramsey een koffieliefhebber is, werd er ook gezorgd voor een ingebouwde koffiemachine. Om hun avontuur op een mooie manier in beeld te brengen, is de Ariya ook uitgerust met een drone die kan vertrekken van op het dak. Een idee dat ook Polestar eerder al verkende, en waar Ford praktische toepassingen voor zoekt.

Het koppel is vanaf maart onder andere te volgen via de website van de expeditie en de bijhorende sociale mediakanalen.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Nissan? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Nissan-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Nissan.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km