Dat BMW aasde op een grotere SUV dan de X5, was al langer geweten. In Frankfurt is nu het conceptmodel te bewonderen: de X7. Die mikt onder meer op de Range Rover en Bentley Bentayga, en verpakt een heuse verrassing onder de kap.
Wim Bervoets
8/09/2017 14:44:55

De volledige naam van dit conceptmodel is namelijk Concept X7 iPerformance. Dat betekent dat hier geen mastodont van een V12 onder de kap schuilt, maar een hybride aandrijflijn. Details geeft BMW nog niet vrij, maar de Beiers zeggen wel dat het om de combinatie van een elektro- en een benzinemotor gaat. De aandrijflijn van de 740Li misschien?

Ruimtewonder

De Concept X7 iPerformance biedt plaats aan zes passagiers, verdeeld over drie zitrijen. Naar goede BMW-gewoonte is deze X7 uitermate geconnecteerd: de passagiers op de tweede rij beschikken over een eigen infotainmentscherm en kunnen informatie daarop delen met de schermen van andere passagiers. De chauffeur kijkt uit op een 12,3 duim groot instrumentenpaneel en op een even groot centraal touchscreen.

Vanaf 2018

Het productiemodel van de X7 wordt voorgesteld in 2018. BMW geeft ten slotte mee dat de X7 samen met de 7-Reeks, de toekomstige 8-Reeks en de i8 iets exclusiever gepositioneerd zal worden. Zie je foto’s, beelden of informatie over die modellen, dan zal dat steeds gepaard gaan met een BMW-logo in zwart-wit en de naam “Bayerische Motoren Werke”.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.