Deze koppige merken geven nog niet toe aan de SUV-lokroep

Maar in sommige gevallen is het slechts een kwestie van tijd voor er een SUV in de catalogus terechtkomt…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 29 april 2022
  • Sector
  • 9.318 weergaven

Wist je dat de Europese automarkt op dit moment niet minder dan 76 automerken telt? En daar zitten dan nog niet alle specialisten en kleine preparateurs bij. Met andere woorden: het is druk. En onder al die merken zijn er slechts een tiental die zich nog niet overgegeven hebben aan de SUV-rage. De lokroep is nochtans groot, want voor een cross-over kan je makkelijk enkele duizenden euro’s meer vragen dan voor een vergelijkbare auto die korter bij de grond staat. Maar wie zijn dan die tegendraadse merken?

Denken aan het imago

Tussen de merken die tegen de stroom in zwemmen, vinden we vooral autobouwers voor wie een SUV niet helemaal bij hun imago past. Denk maar aan Abarth, Alpine, Bugatti, Ferrari, Koenigsegg, McLaren, Pagani, Rimac en Zenvo. Maar het is slechts een kwestie van tijd voor sommigen onder hen ze in hun gamma opnemen. Dan denken we bijvoorbeeld aan Alpine en Ferrari, naar wiens SUV's reikhalzend wordt uitgekeken. Abarth heeft de stap al gezet, maar alleen in Brazilië. 

De lijst wordt steeds korter... 

Het wordt stilaan een strijd voor de andere merken die er nog geen hebben. Lancia heeft in zijn herstelplan al een SUV aangekondigd, terwijl de Polestar 3 binnenkort komt. Op dit moment hebben alleen Bugatti, Chrysler, Koenigsegg, Lucid, McLaren, Pagani, Rimac en Zenvo geen cross-over in hun gamma, noch officieel in de pijplijn. Maar ongetwijfeld zullen sommigen ernaar uitkijken om hun naam van de lijst geschrapt te zien worden. Zal iedereen dus met een SUV moeten komen? Daar lijkt het wel op... Afspraak over een paar jaar om te bekijken wie de laatste autobouwer zal zijn die er geen aanbiedt…

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een SUV? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste SUV-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km