Deze Londense taxi is een luxe-limousine

Een project dat we te danken hebben aan Kahn Design.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 12 december 2022
  • Straf

Het in Engeland gevestigde Kahn Design is gespecialiseerd in het aanpassen van de look van voertuigen. En daarbij gaat geen vraag te ver, hoe excentriek ook. Eén van de nieuwste creaties van het bedrijf is een herinterpretatie van de beroemde Londense taxi. In zijn standaardvorm is het interieur daarvan eenvoudig en over het algemeen beperkt tot het hoogst noodzakelijke, met een skai achterbank voor drie personen en een klapstoel tegen de scheidingswand tussen de bestuurderscabine en de passagiersruimte.

De taxi van superlatieven

Kahn Design is met dit project niet aan zijn proefstuk toe. De tuner had in 2018 al een TX4 aangepast om hem chiquer en comfortabeler te maken. Deze nieuwe creatie is afgeleid van de TX5, die voor de gelegenheid een nieuwe grille, specifieke velgen, een dakspoiler en een reeks exclusieve addenda kreeg.

Maar het interieur is nog indrukwekkender, met zetels die geïnspireerd zijn door de exemplaren in de Bugatti Chiron en een sterrenhemel zoals bij een Rolls-Royce. Er zijn ook tal van high-tech snufjes zoals draadloze telefoonopladers, LED-sfeerverlichting en USB-oplaadpoorten.

Als je interesse hebt in dit bijzondere voertuig, kan je het bij Kahn Design bestellen in rechts- of linksgestuurde uitvoering. Zowel de exterieur- als de interieurkleuren zijn naar eigen smaak aanpasbaar. Je moet echter wel een flinke £99.000 (ruim €110.000) neertellen om er één te kopen!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Kahn Design.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Het eerste volledig elektrische N-sportmodel van Hyundai wordt in juli voorgesteld en zal een ’N Drift Optimizer’-rijmodus krijgen, speciaal voor een flinke portie glijplezier!

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Er is niet veel geduld meer nodig om de rest van het model te ontdekken, want Porsche heeft de afspraak op 18 april vastgelegd voor de officiële presentatie van de nieuwe Cayenne.

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

De Japanse constructeur heeft een op zijn zachtst gezegd intrigerende video gepubliceerd die de achterkant van een oude Skyline GT-R toont met de titel ‘R32 EV vol.1’...

Cupra Tavascan: betrapt op video?

Cupra Tavascan: betrapt op video?

In een video op zijn YouTube-kanaal geeft Cupra al een glimp van zijn toekomstige elektrische SUV-coupé, nog even voor zijn officiële presentatie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km