De McLaren Special Operations-afdeling bij de Britse constructeur heeft weer aardig werk geleverd. Na twee op maat gemaakte exemplaren onthult het nu een 720S met gouden accenten. Deze keer voor een gefortuneerde klant uit Dubai.
Wim Bervoets
14/11/2017 15:52:22

De 720S krijgt een spectaculaire koetswerkkleur in zenitzwart met satijneffect, en een heleboel gouden accenten. Ook koolstofvezel mag niet ontbreken: splitter, luchtinlaten, achterbumper, diffusor en dak kregen een behandeling met het lichte materiaal.

Bruce McLaren

Het opvallendst zijn weliswaar de gouden accenten: niet alleen de velgen kregen de kleur van het kostbare goed, maar op de achtervleugel staat een goudkleurig Arabisch opschrift. Dat werd gestileerd om de vorm te krijgen van de skyline van Dubai, en verwijst naar een uitspraak van de legendarische Bruce McLaren: “Life is measured in achievement, not in years alone” of “Het leven wordt niet alleen in jaren gemeten, maar ook in wat je bereikt”.

24 karaat

Nog meer details? Een hitteschild uit 24-karaatsgoud, een MSO-plaatje met “1 of 1”, oftewel exemplaar 1 van de 1, een interieur in zwart alcantara en leder en nog meer gouden details, zoals schakelpeddels en inzetstukken.

Dubai

MSO had maar liefst 120 werkuren nodig om deze 720S te prepareren. Het resultaat valt te bewonderen op het salon van Dubai, waarna de McLaren naar zijn ongetwijfeld gelukkige eigenaar gaat.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.