Dit is de allereerste 911 cabrio van Singer!

En net als de Singer coupés werd hij volledig opnieuw ontwikkeld.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 17 augustus 2022
  • Lancering

Het Amerikaanse Singer maakt al sinds 2009 restomods op basis van de Porsche 911 en staat bekend om het oog voor detail en de bijzonder hoge kwaliteit van zijn modellen… die ook een heftig prijskaartje dragen. Singer-modellen zien er klassiek uit, maar ze zijn volledig opnieuw ontworpen, met moderne materialen en technieken. Eerder dit jaar breidde Singer zijn aanbod uit met de allereerste Turbo, nu is het de beurt aan de eerste 911 cabrio van het bedrijf (al bouwde het wel enkele Targa-modellen).

Herkenbaar maar volledig anders

Net zoals de andere modellen van Singer startte ook deze cabrio zijn leven als een 964, de 911-generatie die tussen 1989 en 1994 gebouwd werd. Hij werd echter volledig herwerkt, ‘reimagined’ noemt Singer het, en lijkt meer op de vroegere 930 Turbo met zijn kenmerkende bumpers en achtervleugel. Maar alle koetswerkpanelen zijn sowieso volledig nieuw en gemaakt uit licht koolstofvezel. Hoewel hij vertrouwd oogt, is ook deze Singer dus helemaal anders dan bestaande 911-modellen. De stoffen kap opent elektrisch.

Naar het interieur ging even veel aandacht als naar het koetswerk. De nieuwe eigenaar koos voor een eenvoudig maar klassevol ogend houten dashboard en een speciale geruite stof voor de deurpanelen en de inserts in de leren kuipzetels. De typische 5 klokken voor de neus van de bestuurder bevestigen dat dit een klassieke 911 is, maar er is ook een draadloze telefoonoplader, want het is nu eenmaal 2022.

964 ‘Turbo Study’

De naam van deze creatie is ‘Turbo Study’, dus drie keer raden wat er onder de motorkap zit… De 3.8 liter grote twin-turbo flat-six van Singer natuurlijk. Het luchtgekoelde blok levert hier 510 pk, die via een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen gestuurd worden. Veel vermogen, dus vroeg de eigenaar carbon-keramische remschijven om het geheel veilig tot stilstand te kunnen brengen.

De prijs van dat alles? Onbekend, maar reken op meer dan een half miljoen! Wil je er zelf één? Dan zal je geduld moeten hebben, want Singer heeft een wachtlijst van meerdere jaren.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Porsche 911? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Porsche 911-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Singer Vehicle Design.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km