Dit is de eerste auto van smartphone-fabrikant Foxconn!

Het grote technologiebedrijf heeft een autodivisie opgericht die Foxtron gedoopt werd en nu zijn eerste auto lanceert: de Luxgen n7.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 02 september 2022
  • Elektrisch
  • 4.060 weergaven

Na smartphones zet de fabrikant van de legendarische Apple iPhone nu ook zijn eerste stappen in de autowereld! Opnieuw doet het dat niet alleen, want het werkt daarvoor samen met Yulon Motor, de grootste Taiwanese autobouwer, om deze 7-zits SUV op de markt te brengen. En dat is nog niet alles, want het Taiwanese bedrijf heeft samengewerkt met niemand minder dan Pininfarina om het koetswerk van deze Luxgen n7 te ontwerpen! 

Droomspecificaties! 

Eigenlijk werkte Pininfarina samen met Foxconn aan de Model C concept car die tijdens de 'keynote' van oktober 2021 werd voorgesteld. Dat is een doorslag van de n7! We kunnen ons dus inbeelden dat ze praktisch dezelfde technische specificaties moeten delen: 4,64 m lang, een configuratie met 5+2 zitplaatsen, een 0 naar 100-tijd van minder dan 4 seconden en een rijbereik van 700 km dankzij een batterij van slechts 56 kWh! Al werd er voor de berekening van dat rijbereik geen meetprotocol vermeld... 


Taiwan in oktober, daarna in Europa? 

Deze Luxgen n7 wordt in Taiwan verwacht in oktober 2022! Foxconn sluit de mogelijkheid van uitvoer buiten de lokale markt niet uit, maar geeft hierover geen verdere informatie. Zou Foxconn, na Chinese merken als Aiways, BYD en binnenkort ook Hongqi, de eerste Taiwanese fabrikant zijn die op het Oude Continent neerstrijkt? 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Luxgen.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km