Dit is de eerste elektrische SUV van Honda

Hij wordt gebouwd op een elektrisch platform van General Motors, maar het Japanse merk heeft nog niet bevestigd dat hij naar Europa komt.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 07 oktober 2022
  • Toekomst

Honda en elektrische auto’s, het is een combinatie die tot nu toe nog niet echt succesvol bleek. De Honda ‘e’ heeft dan wel een prachtig design, zijn beperkte rijbereik zorgt ervoor dat de verkoop al even beperkt is en je dus niet vaak de kans krijgt om hem te zien. Maar er is beterschap op komsook al heeft het Japanse merk daarvoor wel de hulp moeten inschakelen van het Amerikaanse General Motors.

Prologue als begin van EV-offensief

Honda heeft immers het design getoond van de Prologue, zijn eerste elektrische SUV die vanaf 2024 verkocht zal worden in de Verenigde Staten. Het ontwerp van het 4,87 meter lange model ontstond op de tekentafel van de designstudio van het merk in Los Angeles, dat de stijl bestempelt als ‘neo-rugged’. Het kind moet een naam hebben…

Technische details over de Prologue heeft het merk nog niet vrijgegeven, maar we weten wel dat hij gebruik maakt van het Ultium-platform van GM, en onderhuids dus heel wat gemeen zal hebben met de toekomstige elektrische Chevrolet-, Cadillac- en Hummer-modellen. In 2026 lanceert Honda meer elektrische modellen in de VS die gebaseerd zijn op zijn eigen e:Architecture, om in 2027 meer betaalbare modellen op de markt te brengen die samen met GM ontwikkeld zullen worden.

Of en wanneer al dat Japans elektrisch geweld naar Europa komt, is nog niet duidelijk.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Honda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Cupra Tavascan: betrapt op video?

Cupra Tavascan: betrapt op video?

In een video op zijn YouTube-kanaal geeft Cupra al een glimp van zijn toekomstige elektrische SUV-coupé, nog even voor zijn officiële presentatie.

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Er is niet veel geduld meer nodig om de rest van het model te ontdekken, want Porsche heeft de afspraak op 18 april vastgelegd voor de officiële presentatie van de nieuwe Cayenne.

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Het eerste volledig elektrische N-sportmodel van Hyundai wordt in juli voorgesteld en zal een ’N Drift Optimizer’-rijmodus krijgen, speciaal voor een flinke portie glijplezier!

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

De Japanse constructeur heeft een op zijn zachtst gezegd intrigerende video gepubliceerd die de achterkant van een oude Skyline GT-R toont met de titel ‘R32 EV vol.1’...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km