Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Met zijn elektrische bestelwagen wil Mercedes iedereen bedienen, van de kleinste tot de grootste avonturier.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 05 december 2022
  • Lancering

De Mercedes EQT deelt zijn technische basis met zijn neefje, de Renault Kangoo E-Tech Electric. Hij heeft dezelfde 90 kW (122 pk) sterke elektromotor met een koppel van 245 Nm, en dezelfde batterij met een capaciteit van 45 kWh. Het merk met de ster heeft het officiële rijbereik van het model nog niet bekendgemaakt, maar ongetwijfeld zal die heel dicht bij de 285 km van de Kangoo liggen. Qua opladen zitten de twee neven ook op één lijn, met een vermogen van maximaal 80 kW om hun batterijen in 38 minuten van 10 tot 80 procent bij te laden. De Mercedes EQT is nu verkrijgbaar voor minimaal €46.573, terwijl een versie met lange wielbasis in 2023 beschikbaar zal zijn. En dat is nog niet alles...


Van een kampeermodule...

Mercedes heeft de populariteit van als camper ingerichte bestelwagens goed begrepen en zal zeer binnenkort een Marco Polo-module aanbieden in zijn nieuwe EQT. Die is bijna identiek aan het exemplaar dat we al zagen in zijn tweelingbroer met verbrandingsmotor, de T-Klasse, en bestaat uit een opklapbed voor twee personen en als optie een kleine keuken met een watertank van 12 liter, een kookplaat en een minikoelkast met een inhoud van 15 liter.


... tot een echte camper! 

Het merk met de ster zal in de tweede helft van 2023 ook een echte camperversie aanbieden, die het gedeeltelijk onthult in de vorm van de EQT Marco Polo Concept. Deze micro-camper is gebaseerd op de versie met lange wielbasis en heeft een pop-up dak dat plaats biedt aan een bed, maar waarin je ook kan staan. Het interieur heeft ook een opklapbed, een spoelbak, een minikoelkast van 16 liter, een kookplaat en zelfs een klaptafel! Aan de buitenkant zijn een luifel en een zonnepaneel dat een draagbare batterij kan opladen rechtstreeks in het dak geïntegreerd.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km