Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Met zijn elektrische bestelwagen wil Mercedes iedereen bedienen, van de kleinste tot de grootste avonturier.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 05 december 2022
  • Lancering

De Mercedes EQT deelt zijn technische basis met zijn neefje, de Renault Kangoo E-Tech Electric. Hij heeft dezelfde 90 kW (122 pk) sterke elektromotor met een koppel van 245 Nm, en dezelfde batterij met een capaciteit van 45 kWh. Het merk met de ster heeft het officiële rijbereik van het model nog niet bekendgemaakt, maar ongetwijfeld zal die heel dicht bij de 285 km van de Kangoo liggen. Qua opladen zitten de twee neven ook op één lijn, met een vermogen van maximaal 80 kW om hun batterijen in 38 minuten van 10 tot 80 procent bij te laden. De Mercedes EQT is nu verkrijgbaar voor minimaal €46.573, terwijl een versie met lange wielbasis in 2023 beschikbaar zal zijn. En dat is nog niet alles...


Van een kampeermodule...

Mercedes heeft de populariteit van als camper ingerichte bestelwagens goed begrepen en zal zeer binnenkort een Marco Polo-module aanbieden in zijn nieuwe EQT. Die is bijna identiek aan het exemplaar dat we al zagen in zijn tweelingbroer met verbrandingsmotor, de T-Klasse, en bestaat uit een opklapbed voor twee personen en als optie een kleine keuken met een watertank van 12 liter, een kookplaat en een minikoelkast met een inhoud van 15 liter.


... tot een echte camper! 

Het merk met de ster zal in de tweede helft van 2023 ook een echte camperversie aanbieden, die het gedeeltelijk onthult in de vorm van de EQT Marco Polo Concept. Deze micro-camper is gebaseerd op de versie met lange wielbasis en heeft een pop-up dak dat plaats biedt aan een bed, maar waarin je ook kan staan. Het interieur heeft ook een opklapbed, een spoelbak, een minikoelkast van 16 liter, een kookplaat en zelfs een klaptafel! Aan de buitenkant zijn een luifel en een zonnepaneel dat een draagbare batterij kan opladen rechtstreeks in het dak geïntegreerd.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Nissan: 3 nieuwe elektrische SUV's op komst

Nissan: 3 nieuwe elektrische SUV's op komst

De Nissan Leaf wordt binnenkort een SUV op basis van de Chill-Out-conceptcar, met nadien ook elektrische opvolgers voor de Juke en de Qashqai.

Toyota en Lexus gaan voor een elektrificerende toekomst

Toyota en Lexus gaan voor een elektrificerende toekomst

De Japanse autogroep heeft heel wat nieuwigheden aangekondigd op zijn Kenshiki-presentatie: een toekomstige SUV-coupé, nieuwe brandstofcellen op waterstof, een manuele versnellingsbak voor EV's en nieuwe versies en opties voor de Lexus RZ.

Scoop: Lancia Ypsilon, nu al betrapt

Scoop: Lancia Ypsilon, nu al betrapt

De Italiaanse constructeur heeft de comeback van het model nog maar net aangekondigd of onze spionagefotografen hebben de nieuwe Lancia Ypsilon al betrapt!

Cybertruck wordt nu al Invincible dankzij Unplugged Performance

Cybertruck wordt nu al Invincible dankzij Unplugged Performance

De Amerikaanse Tesla-tuner Unplugged Performance heeft een UP Invincible-accessoirepakket ontwikkeld om de Tesla Cybertruck klaar te maken voor het einde van de wereld!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km