Dit is de meest excentrieke Citroën C5 X!

De Chinese afdeling van het merk met de ‘double chevrons’ hebben zich volledig laten gaan en creëerden dit unieke exemplaar!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 14 november 2022
  • Straf
  • 5.284 weergaven

Ter gelegenheid van de 'Versailles C5 X Guangdong Tour' toonde het Chinese team van Citroën een 'licht' aangepaste versie van de Franse ‘grande routière’. Hij wordt de 'Dragon Knight' genoemd en is zonder twijfel de meest excentrieke versie van de Dongfeng Citroën Versailles C5 X! In het Verre Oosten werkt Citroën samen met reus Dongfeng en heeft het een veel 'jonger' imago dan in Europa.


Ingrijpend aangepast! 

Om deze klantenkring nog meer aan te spreken, besloot Citroën een C5 X aan te passen. De voorbumper is specifiek, het koetswerk werd 20 cm breder en de hoge en comfortabele ophanging wordt vervangen door een luchtgeveerd exemplaar dat de auto letterlijk op de grond kan zetten. Om nog maar te zwijgen van de enorme achterspoiler die niet zou misstaan op een racewagen! Een look die heel wat aandacht zal trekken!

Immens populair 

Helaas houden de aanpassingen op bij het koetswerk. Het interieur is volledig origineel gelaten, net als wat er onder de motorkap zit, een 180 pk sterke 1,6 liter viercilinder. Maar dat doet niets af aan de populariteit van de Franse auto! Alleen al in september werden in China bijna 15.000 exemplaren van de C5 X verkocht! Genoeg om wat gekkigheden als deze 'Dragon Knight Edition' te verantwoorden. 

 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Citroën? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Citroën-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Facebook Virages Auto.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km