Enkele weken voor zijn officiële wereldpremière laat Hyundai al zien hoe zijn grootste SUV eruit ziet. Meer ruimte en meer veiligheid zijn voorlopig de kernwoorden.

Wim Bervoets
06/02/2018

De details houden de Koreanen nog even voor zich, maar intussen willen ze het resultaat al wel laten zien. De Santa Fe neemt stijlkenmerken over van de rest van het Hyundai-gamma, met lichtblokken vooraan die naar de Kona-crossover knipogen. Ook binnenin wordt het interieur opgewaardeerd naar wat we van moderne Hyundai-producten gewoon zijn.

Openzwaaien

Nog over het interieur gesproken: met een lengte van 4,77 meter, een breedte van 1,89 meter en een verlengde wielbasis belooft de Santa Fe meer comfort voor zijn passagiers. Over een eventuele Grand Santa Fe wordt er nog niets gezegd. Ten slotte beklemtoont Hyundai nog dat de veiligheidsuitrusting ongeziene features biedt voor het merk: een waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto met automatische remfunctie, en een “Safety Exit Assist”, dat de deuren nog even gesloten houdt als je ze wil openzwaaien en er een auto nadert.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.