Dit is de nieuwe ‘medical car’ in de F1

De ‘ambulance’ van dienst is een Aston Martin DBX707 die daarvoor speciaal aangepast werd.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 02 maart 2023
  • Straf

Voor de fans van de Formule 1 is het geen geheim: Mercedes levert al sinds 1996 de ‘Safety Car’ voor de koningsklasse van de autosport. Enkele maanden geleden koos het merk met de ster nog de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series als vervanger voor de Mercedes-AMG GT R, die al sinds 2021 dienst deed als Safety Car. Voor de medische interventies tijdens races werd tot nu toe een Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ ingezet.

De snelste SUV ter wereld

Maar vanaf dit jaar wordt dat de indrukwekkende Aston Martin DBX707, tot groot jolijt van Alan van der Merwe, de piloot van de Medical Car in de F1: “De update voor de FIA Medical Car is een indrukwekkende stap voorwaarts die garandeert dat we het ritme van de snelle F1-wereld kunnen volgen. Dat zal ervoor zorgen dat ons team zich volop kan concentreren op zijn werk en snel kan reageren wanneer dat nodig is. Het is schitterend om goed voorbereid een nieuw seizoen tegemoet te gaan met de perfecte uitrusting.”


In 2020 kon het publiek nog de efficiëntie van de Medical Car appreciëren toen de Frans-Zwitserse piloot Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Bahrein in de vangrail belandde. De auto schoot meteen in vuur, waarbij er twijfels rezen of de piloot dat wel zou overleven. Zonder de snelle tussenkomst van de Medical Car zou hij ongetwijfeld niet ontsnapt zijn aan de vlammenzee.

Om ervoor te zorgen dat het levensreddende werk in de beste omstandigheden uitgevoerd kan worden, werd de Aston Martin DBX707 getrakteerd op een reeks aanpassingen aan de motor, maar ook aan de versnellingsbak, de ophanging en de remmen. Dankzij een vermogen van 707 pk kan de Britse SUV van 0 naar 100 km/u sprinten in amper 3,1 seconden! Hij krijgt ook een ‘Race Start’-modus, waarmee hij snel en in de beste omstandigheden het circuit op kan van zodra de racedirectie dat vraagt. Tot slot is de DBX ook uitgerust met brandblussers, verschillende medische kits en een defibrillator.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Aston Martin.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km