Binnenkort presenteert Audi eindelijk de definitieve versie van zijn eerste elektrische SUV: de e-tron. De Duitsers geven alvast een beeld van het interieur vrij.

Jean-François Christiaens
04/07/2018

De commerciële carrière van de e-tron begint binnenkort, maar voorlopig hebben we alleen nog maar het prototype gezien. De definitieve versie zou wel trouw blijven aan dat ontwerp. Het interieur van de e-tron, die bij ons in Vorst zal worden gebouwd, is in afwachting alvast officieel.

Geen verrassingen?

Audi blijft trouw aan de presentatie van de rest van zijn gamma voor zijn elektrische SUV. We zien dus hetzelfde dashboard als in de andere topmodellen van het merk (de A8, A7 en A6), met twee touchscreens op de middenconsole, en een derde scherm voor je neus dat de klassieke tellers vervangt.

Toch wel!

Wie goed naar de deuren van de e -tron kijkt, ziet nog twee schermen die nog nooit eerder opdoken bij een Audi. Beter nog: bij een productiemodel. De achteruitkijkspiegels worden namelijk vervangen door camera’s. Het beeld kan volgens Audi worden aangepast aan de omgeving: op de snelweg of een parking bijvoorbeeld. Je zou ook kunnen inzoomen om meer details te zien.

Ruime wielbasis

Van het beeld van de achterbank leiden we af dat er in de e-tron plaats is voor vijf passagiers. Maar dat mag ook wel, met een wielbasis van 2,93 meter…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.