Dit is waarom de baas van Tesla op de cover van Time Magazine staat

Elon Musk wordt geëerd door de redactie van het beroemde Amerikaanse magazine

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 16 december 2021
  • Divers

Visionair. Showman. Iconoclast. Trol. Hoe Elon Musk onze planeet vernieuwt, maar ook verder gaat dan dat!” Dat zijn de woorden die Time Magazine gebruikt om zijn persoonlijkheid van het jaar 2021 aan te kondigen. 

Het is dus Tesla-baas Elon Musk die door de redactie van het prestigieuze magazine gekozen werd, met name door zijn wil om “de planeet te redden en er ons tegelijkertijd een nieuwe te geven om er te gaan wonen.”

Een welverdiende titel, want Musk kleurt buiten de lijntjes en nodigt iedereen uit hem daarin te volgen. De rijkste man ter wereld bezit geen huis meer en heeft ervoor gekozen om het grootste deel van zijn immense fortuin te investeren in het najagen van zijn dromen: mobiliteit zonder fossiele brandstoffen (en op langere termijn ook zonder chauffeurs), de lancering van raketten die naar de aarde kunnen terugkeren om hergebruikt te worden, en een supertrein (Hyperloop) om de reistijd tussen grote steden te verkorten.

En dat is nog niet alles! Elon Musk zit immers ook achter Neuralink, het bedrijf dat technologie gebruikt om met te interageren met de hersenen om zo ziektes en invaliditeit te behandelen, en Starlink, een netwerk van satellieten dat internetaansluitingen over de hele wereld moet garanderen. Met dit soort ambities is het geen wonder dat de in Zuid-Afrika geboren ondernemer voortdurend in de belangstelling staat en dat elke beweging - of gril - van de man Wall Street kan doen beven!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Time Magazine.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km