Dit krijg je als je een Nissan 400 Z kruist met een SUV

Deze ‘Fairlady X’ is een project van de studenten van de Nissan designschool in het Japanse Kioto.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 23 december 2022
  • Divers

Vorig jaar lanceerde Nissan de nieuwste coupé in zijn Z-dynastie, de 400 Z, met onder de motorkap een 400 pk sterke 3 liter biturbo V6. Maar in tegenstelling tot zijn voorganger, de 370 Z, wordt hij in Europa jammer genoeg niet aan de man gebracht. Dat zou immers een te zware impact hebben op de gemiddelde CO2-uistoot van het Japanse merk in de EU. Of misschien ligt het aan het feit dat Europeanen steeds minder moeten weten van sportieve coupé’s, en liever SUV’s kopen?

Nissan Murano in sportoutfit

Dan hebben de studenten van de Nissan Kyoto Automobile College misschien wel een oplossing bedacht met deze Fairlady X. Fairlady? In Japan krijgt de Z-reeks van Nissan de naam ‘Fairlady Z’, en dus leek de X van crossover wel een goede toevoeging voor deze SUV met Z-invloeden. Meer dan invloeden zijn het niet, want dit is niet echt een SUV-versie van de 400 Z, maar wel een Nissan Murano die plastische chirurgie onderging.

De achterlichten en de koplampen van de 400 Z zijn in elk geval terug te vinden in het eindresultaat, net als het stuur. Al moet gezegd dat de foto’s niet echt van de beste kwaliteit zijn. Ze werden dan ook niet officieel verspreid door de autobouwer zelf, maar enkel via het twitterkanaal van de studenten.

Het Japanse merk gaf eerder al aan dat het van zijn ‘Z’ sportwagens een merklijn wil maken, maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat dit studentenproject uitgroeit tot een productiemodel. Net zoals de studentenprojecten bij Skoda beperkt blijven tot leuke ideeën, maar ook niet meer dan dat.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Nissan? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Nissan-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Nissan Gakuen - Twitter.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Manhart V 350: het minibusje voor mensen met haast

Manhart V 350: het minibusje voor mensen met haast

De Duitse tuner Manhart neemt even een zijsprongetje van supersnelle BMW’s met deze V 350, een V-Klasse voor wie een beetje extra sport wil op zijn minibusje. Een busje met 585 Nm...

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Morgan XP-1: elektrische Super 3 weegt minder dan 700 kilo

Morgan XP-1: elektrische Super 3 weegt minder dan 700 kilo

Een lichte elektrische wagen maken is wel degelijk mogelijk, zo bewijzen de Britse ambachtsmerken. Na Caterham is het namelijk aan Morgan om zijn visie op een elektrische funauto voor te stellen met de XP-1.

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km