Net zoals elk jaar probeert een jury die bestaat uit 60 internationale journalisten de beste auto van het jaar te bepalen. De winnaar is nog niet bekend, maar de 7 finalisten al wel.

Francois Piette
29/11/2017

Uit de 37 oorspronkelijk weerhouden modellen zijn er 7 gekozen. Aan de vooravond van het salon van Genève zullen we dan weten wie de “Auto van het Jaar 2018” wordt en dus het stokje overneemt van de Peugeot 3008.

Alfa Romeo Stelvio

De eerste SUV van Alfa Romeo slaat hard toe door de kwaliteiten over te nemen van de berline Giulia (evenwichtig onderstel, sportieve lijn) en zijn grootste fouten te verbeteren (binnenruimte, koffer, moduleerbaarheid).

Audi A8

Tegenover de nieuwe BMW 7-Reeks en de bijgewerkte Mercedes S-Klasse heeft Audi keihard gewerkt om een A8 te ontwikkelen die de vergelijking aankan. De constructeur zou weleens kunnen verrassen, met een model dat autonoom rijdt onder de 60 km/h… Of toch op bepaalde markten.

BMW 5-Reeks

De nieuwe BMW 5-Reeks is veel minder sportief dan voordien en geeft nu voorrang aan het comfort en aan een technologische uitrusting. Die nieuwe filosofie past bij de verlangens van de klanten.

Citroën C3 Aircross

Deze kleine SUV is een aangename verrassing: hij is erg ruim, zeer praktisch en moduleerbaar als een eenvolumer. Bovendien respecteert hij de huistradities door een hoogwaardig comfort te bieden.

Kia Stinger

“The Power to Surprise”, dat is de merkslogan van Kia. En verrassen, dat doet deze Stinger absoluut. Kia biedt namelijk een reëel alternatief voor premium coupé-berlines, met een achterwielaangedreven model dat is ontwikkeld door een voormalig ingenieur van BMW M.

Seat Ibiza

De Ibiza is de eerste auto die gebruik mag maken van het kleinste modulaire platform van de groep (dat ook te vinden is onder de nieuwe VW Polo en de toekomstige Audi A1). Hij klimt duidelijk op door uitrusting over te nemen die tot op heden het voorrecht was van veel duurdere modellen.

Volvo XC40

De XC40 is de eerste Volvo die op het nieuwe platform voor compacte modellen staat. Hij verrast met zijn innoverende stijl, zijn verfijnd-Zweedse interieur, zijn uitmuntende veiligheidsuitrusting en… zijn ietwat elitaire prijscatalogus…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.