Duitse premiummerken zien populariteit kelderen…

Althans toch volgens een consumentenonderzoek op de Britse markt.
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 10 augustus 2021
  • Sector
Het Britse magazine Auto Express organiseert jaarlijks zijn Driver Power-onderzoek waarbij aan consumenten wordt gevraagd wat volgens hen de beste auto’s zijn om zelf te bezitten. Traditioneel scoren de Duitse premiummerken zeer goed in dergelijke studies, maar dit jaar lijkt de Brit zijn apetijt voor de prestigeproducten van onze oosterburen te zijn verloren.

In de merken-top 10 staat namelijk maar één vertegenwoordiger en dat is Porsche – dat wel de eerste plaats bezet – maar voor de rest worden de bovenste plekken van de ranking ingenomen door massaconstructeurs als Kia, gevolgd door Mazda, Toyota, Honda en Mitsubishi.

Hoewel de Duitse premiummerken niet in de top 10 te vinden zijn, vallen er toch nog een paar constructeurs van duurdere modellen te zien: Tesla, Volvo, Lexus en Jaguar. Maar van Audi, BMW of Mercedes is dus geen spoor te bekennen in de 10 meest geapprecieerde merken van het VK. Zou een vergelijkbare peiling op de Belgische markt dezelfde resultaten opleveren?

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.
Source ©: Auto Express.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km