Een bijzondere Zeekr SUV gespot in Europa…

Komt dit derde model van van het Chinese merk naar het Oude Continent?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 30 januari 2023
  • Toekomst

Na de 001 shooting brake en de 009 monovolume werkt Zeekr aan een kleine SUV die dit jaar nog in China in de markt moet komen, maar ook in Europa. Hij staat op het SEA-platform dat gebruikt wordt voor andere modellen van het merk zelf, maar ook voor de toekomstige Volvo EX30, de opvolger van de Lynk & Co 01 en de Smart #1. De Chinese premium SUV zal met die laatste trouwens ook de rest van zijn technische fiche delen.


Tot 400 pk en meer dan 400 km rijbereik? 

Onder zijn ongeveer 4,3 meter lange en 1,83 meter brede koetswerk, zowat dezelfde afmetingen als de Smart, zit naar alle verwachtingen een batterij met een capaciteit van 66 kWh en de keuze tussen een elektrische aandrijving met één of twee motoren. Die eerste zou beschikken over een vermogen van 200 kW (272 pk) op de achterwielen, terwijl de tweede meer dan 400 pk biedt! Allemaal net zoals in de Smart. Qua rijbereik verwachten we ook in deze Zeekr dus zo’n 440 km. 

In de loop van dit jaar

Hoewel er nog niets officieel bevestigd is, krijgt deze Zeekr zonder twijfel de naam 003. Wat we wel al met zekerheid weten, is dat hij dit jaar voorgesteld zal worden op het Salon van Shanghai, dat in april plaatsvindt. De vraag is of hij daarna ook de oversteek maakt naar Europa, zoals de twee andere modellen van het merk, om hier onder andere de strijd aan te gaan met de toekomstige Volkswagen ID. 3.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km