De Lexus NX krijgt ter gelegenheid van het salon van Frankfurt een bescheiden facelift. De opfriskuur voorziet deze hybride SUV van de recentste design- en technologiestempel van de Japanse constructeur.

Wim Bervoets
12/09/2017 14:23:52

De esthetische wijzigingen blijven dus al bij al beperkt. Lichtjes hertekende bumpers en lichtblokken (met dynamische richtingaanwijzers) en een radiatorrooster dat nauwer aansluit bij de recentste Lexus-modellen vatten de grootste wijzigingen samen.

Groter scherm

In het interieur vinden we eveneens enkele subtiele wijzigingen terug: het scherm van het infotainmentsysteem is iets gegroeid, en enkele bedieningsfuncties op de middenconsole werden gebruiksvriendelijker gemaakt. Klanten hebben voortaan de keuze uit meer interieurkleuren.

Handenvrij en veilig

De Lexus NX maakt voortaan ook aanspraak op een elektrische kofferklep, die je met een voetzwaai onder de bumper kunt openen. Het Lexus Safety System +-systeem, dat onder meer een aanrijdingswaarschuwing met voetgangerherkenning, een adaptieve snelheidsregelaar, rijstrookassistentie en verkeersbordherkenning omvat, is vanaf nu ook beschikbaar op de NX.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.