Een Quadrifoglio-versie van de Tonale is niet uitgesloten!

Of hij nu enkel een verbrandingsmotor heeft of ook een elektromotor krijgt, de Tonale Quadrifoglio zal straf moeten zijn als hij op de markt komt!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 09 februari 2022
  • Toekomst

Jean-Philippe Imparato, de baas van Alfa Romeo, heeft aan de Britse collega’s van Top Gear bevestigd dat het merk werkt aan “een Quadrifoglio-versie van de Tonale, maar die krijgt pas groen licht als we het hoogste prestatieniveau kunnen bekomen.” Als die versie er ooit komt, verwachten we ons dus aan een indrukwekkende technische fiche!

Het zal stuiven onder de motorkap!

Op dit moment is de strafste aandrijving van de recent onthulde Tonale al niet min. De PHEV-versie beschikt over een totaalvermogen van 275 pk! Maar om te kunnen wedijveren met de 421 pk van de Mercedes GLA 45 AMG, is er nog een hele weg af te leggen. Maar de vraag is hoe dat prestatieniveau bereikt zal worden. 

100% benzine of met elektrische assistentie

In een interview met het Australische magazine Drive.com.au, kondigde Daniel Tiago Guzzafame, productverantwoordelijke voor het merk, aan dat er “enkele alternatieven zijn, zowel wat verbrandingsmotoren betreft, als qua elektrificatie.” De tweede optie lijkt de meest waarschijnlijke. Alfa Romeo moet, net als de rest van de Stellantis-groep, immers evolueren naar een elektrisch merk. 


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Alfa Romeo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Alfa Romeo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km