Fiat toont een nieuwe speciale reeks van zijn 500 als eerbetoon aan de 60-jarige 500 Jolly Spiaggina. En de Italianen doen er een conceptcar bovenop, de Spiaggina door Garage Italia, die op vraag kan worden gebouwd.

Jean-François Christiaens
06/07/2018

In 1958 was Fiat al meester in “speciale reeksen”. De eerste was gebaseerd op de originele 500: de Jolly, die ook bekend stond als “Spiaggina”. Zestig jaar later is die speciale editie terug van weggeweest.

1958 exemplaren

Fiat zal 1.958 exemplaren bouwen van de nieuwe Fiat 500 Spiaggina. Hij valt op door zijn nostalgische verwijzingen naar de eerste Spiaggina, zoals de logo’s, de vintage velgen, een witte streep op het koetswerk, een tweekleurig interieur en een speciale koetswerkkleur “Volare Blu”. De speciale editie is er trouwens alleen als cabriolet.

Showcar

Voor de verjaardag van de 500 is er nog een showcar, de “Spiaggina by Garage Italia”. Die conceptcar is gebaseerd op de 500 C en is een samenwerking tussen Garage Italia en Pininfarina. Net als de klassieke Spiaggina uit de jaren 60 laat die het dak achterwege, wordt de achterbank ingeruild voor een ruim compartiment met… geïntegreerde douche. De voorzetels maken ook plaats voor een bank met design dat verwijst naar de jaren 60.

Productieklaar?

De atypische Fiat 500 kan worden besteld en door Garage Italia worden omgebouwd op basis van eender welke motorversie in het gamma. Je kunt de voorruit zelfs inruilen voor het kleine exemplaar van de conceptcar.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.