Een Tesla Model S voor de Franse Gendarmerie?

Één van onze lezers spotte in de buurt van Le Mans deze blauwe Tesla Model S met accessoires die normaal gezien op auto’s van de Franse Gendarmerie gemonteerd zijn. Maar deze auto is niet wat hij lijkt...

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 17 augustus 2022
  • Divers

Bastien, één van onze lezers, stuurde ons deze foto met de melding dat hij deze intrigerende blauwe Tesla Model S tegenkwam in de buurt van het Circuit van Le Mans. Gezien de lichtbalk op het dak en het 'Gendarmerie' logo op de achterkant van de zonneklep, lijkt er geen twijfel te bestaan. Zouden onze zuiderburen in de verleiding komen om hun vloot Alpine A110's (waarvan er onlangs één van de weg raakte) uit te breiden en hun snelle Interventieteams te wapenen met een aantal exemplaren van de Tesla Model S? Het moet gezegd dat als ze voor de meest explosieve versie kiezen, de Plaid, ze zullen beschikken over een sprintbom, die in 2,1 seconden de 100 km/u haalt en in staat is tot een top van 322 km/u. Het is moeilijk om een betere bolide te vinden voor snelwegmissies...

Maar blijkbaar zou deze Tesla, die een handelaarsplaat draagt (die in Frankrijk met W begint), gebruikt worden als demonstratievoertuig voor de Big Car Show (een grote samenkomst van auto's) die van 19 tot 21 augustus op het Circuit van Le Mans gehouden wordt. Volgens onze Franse collega's van The Automobilist zal het team van Féroce Graphic deze ongemarkeerde blauwe Tesla tijdens het evenement live decoreren met stickers die de officiële livrei van de voertuigen van de Franse Gendarmerie nabootsen om op die manier hun vaardigheden te demonstreren.

Bedankt Bastien voor het delen van deze foto.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Bastien.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km