Einde verhaal voor de Ford Fiesta?

De productie zou volgend jaar stoppen zonder dat er een opvolger voorzien is. UPDATE: ondertussen heeft Ford het nieuws officieel bevestigd.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 26 oktober 2022
  • Toekomst

De Fiesta is al sinds zijn lancering in 1976 één van de kernmodellen in het gamma van Ford. Daarnaast is het ook nog steeds één van de leukst sturende auto’s in het B-segment, zeker als krachtige ST (Edition). Maar daaraan komt waarschijnlijk volgend jaar een einde...

Geen opvolger

Net als voor de Focus zou er voor de Fiesta immers geen opvolger voorzien zijn wanneer de productie van de in 2016 gelanceerde huidige generatie volgend jaar stopt. Dat concludeert het Britse magazine Autocar op basis van berichten in de krant The Sun, die sprak met een ‘insider’. Een puur gerucht dus, maar op zich niet onlogisch. Ondanks een facelift vorig jaar daalt de populariteit van de Fiesta, met volgens Jato Dynamics 45% minder inschrijvingen in Europa tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Bovendien daalt de populariteit van modellen die geen SUV zijn over het algemeen.

Bij de overgang naar elektromobiliteit is het dus best denkbaar dat er geen plaats meer is voor een Fiesta in zijn huidige vorm en dat Ford dan maar beslist om de naam te schrappen na 46 jaar en 8 generaties. In een officiële reactie weigert Ford zoals gewoonlijk om commentaar te geven op geruchten, maar zegt het wel dat het alles op alles zet op het vlak van elektrificatie en dat het zijn productportfolio herbekijkt in functie van die strategie.

Update: Ford of Europe heeft via zijn Twitter-account het einde van de carrière van de Fiesta bevestigd


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Fiesta? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Fiesta-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Ford.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

De vroeger erg populaire compacte gezinswagen van Renault ondergaat binnenkort een elektrische transformatie.

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km