Elektrische auto’s in de strijd voor beter klimaat

CEO’s 4 Climate organiseert testdrive event met enkel elektrische wagens.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 14 september 2021
  • Elektrisch
  • 737 weergaven

Kortrijk | Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september brengt CEO’s 4 Climate tal van elektrische wagens samen bij Snowball op de Evolis site in Harelbeke (Kortrijk). Tussen 11u en 17u kunnen ondernemers en geïnteresseerden een testrit maken met een elektrische wagen naar keuze. Daarnaast zijn ook laadpaal aanbieders en mobility solution providers aanwezig om de bezoekers te informeren en inspireren. Business meets pleasure, tijdens deze 2 event dagen waarbij duurzaamheid en mobiliteit hand in hand gaan.

Elektrische bedrijfsvloot tegen 2026

‘Na onze inhoudelijke themasessie over duurzame mobiliteit in juli, waar het nieuwe wetsvoorstel werd toegelicht, zetten we met het EV Drivers Event nu vooral in op de praktische kant van het vergroenen van de bedrijfsvloot. Welk aanbod aan elektrische wagens is er in de markt en wat is nu het verschil tussen die wagens? Ondernemers kunnen de diverse elektrische wagens komen ontdekken tijdens een testrit. Zo kunnen ze vergelijken en overwegen welke wagen voor hun bedrijf en personeel een goede vervanging zou zijn van de huidige vloot. Er zijn veel ondernemers in Vlaanderen, dus als die allemaal overschakelen naar een duurzamere wagen, dan maken deze ondernemers samen een enorm verschil.’ aldus Roland Maes, zaakvoerder en bezieler van CEO’s 4 Climate.

B2B-dag met nocturne, B2C-dag op zaterdag

De focus bij dit event ligt vooral op bedrijven met een B2B-dag (vrijdag 17/09) vol extra’s. Strategische partners KBC Autolease en Luminus geven break-out sessies over laad- en lease oplossingen voor bedrijven. Philippe Quatennens van Fleet TV maakt een reportage en gaat ook in gesprek met de verschillende standhouders. De dag wordt afgesloten met een Sterck Café, een exclusieve netwerkavond op uitnodiging voor leden en partners van Sterck en CEO’s 4 Climate. Op zaterdag 18 september worden de testritten ook opengetrokken naar het brede publiek mits registratie. Zo willen we ook zelfstandigen, vrije beroepen en andere geïnteresseerden de kans geven om kennis te maken met de elektrische rijervaring.

Groot aanbod elektrische wagens

Volgende wagens staan ter beschikking voor een test-rit: Polestar, Tesla, BMW/Mini, KIA, Nissan, Volvo, Mazda, MG, Maxus, Hyundai, Opel, Peugeot, Citroën, Volkswagen, Renault, Aiways, Jaguar.

En ook lokale dealers zoals RS Motors |Porsche, Van Mossel, AutoGroep Servayge, Decocars, GMS-Group, BMW Monserez, Novoto, Novabil, Leie Mobility Group zijn van de partij om deskundige uitleg en aankoopinformatie te verschaffen. Om de aanwezige bezoekers een volledig beeld te geven van wat de omschakeling inhoudt zijn ook laadpaal  en mobility solution providers zoals Electricea, Smappee, SiMS Mobility, Orange Charging, Van Mossel en Batt Mobility van de partij. Een testrit boeken kan via evdriversevent.ceos4climate.eu.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Toyota-baas: “EV zal Japan miljoenen jobs kosten”

Toyota-baas: “EV zal Japan miljoenen jobs kosten”

Akio Toyoda blijft zijn invloed gebruiken om de elektrische auto de wind uit de zeilen te nemen.

23/09/2021 Meer lezen
Deze Honda is er voor alleenstaande kampeerders

Deze Honda is er voor alleenstaande kampeerders

De Japanners hebben aan alles gedacht.

22/09/2021 Meer lezen
Skoda stopt ontwikkeling plug-inhybrides, concentreert op EV’s

Skoda stopt ontwikkeling plug-inhybrides, concentreert op EV’s

Het Tsjechische merk volgt daarmee dezelfde strategie als Mercedes.

22/09/2021 Meer lezen
Deze ‘miniatuur’ van de Aston Martin DB5 kost een fortuin

Deze ‘miniatuur’ van de Aston Martin DB5 kost een fortuin

Er worden er slechts 125 van gemaakt.

22/09/2021 Meer lezen

Aanbevolen tests voor jou

3,9 /5 Test: Peugeot 308 scherpt zijn klauwen

Test: Peugeot 308 scherpt zijn klauwen

De Franse autobouwer heeft zijn berline voor het C-segment vernieuwd. Hoewel we beter van een evolutie dan een revolutie spreken, zijn alle aanpassingen wel gunstig om tot een heel overtuigend eindproduct te komen.

17/09/2021 Meer lezen
3,6 /5 Test: Opel Grandland, efficiënte aanpassingen

Test: Opel Grandland, efficiënte aanpassingen

Opel herziet zijn Grandland en levert geen half werk: nieuw front, nieuw, digitaal interieur en een verbeterde uitrusting en motorenpalet. Volstaat dit om de competitie het hoofd te kunnen blijven bieden?

13/09/2021 Meer lezen
4,1 /5 Eerste test Tesla Model Y: bestseller in de dop?

Eerste test Tesla Model Y: bestseller in de dop?

De Tesla Model Y is al in het voorjaar van 2019 onthuld, maar komt pas nu naar Europa. Heeft die lange wachttijd ertoe geleid dat dit product tot in de puntjes ontwikkeld is?

09/09/2021 Meer lezen
Ford Puma vs Opel Mokka: dynamiek op overschot

Ford Puma vs Opel Mokka: dynamiek op overschot

De Opel Mokka lijkt een outsider tegenover de Ford Puma, met kaarten die je niet specifiek van de Duitse constructeur zou verwachten: verleiding en emotie. Volstaat dat om de bruisende Puma te onttronen?

30/08/2021 Meer lezen

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Na het jacht staat nu de Aston Martin van de koning te koop

Na het jacht staat nu de Aston Martin van de koning te koop

Is het jacht van koning Albert en koningin Paola te duur voor je? Dan is er nog een fameuze troostprijs: de Aston Martin DB2/4 met speciaal koetswerk, destijds besteld door koning Boudewijn.

21/09/2021 Meer lezen
5 dingen die je moet weten voor je koopt: Volkswagen Karmann-Ghia Type 14, Porsche voor de armen?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Volkswagen Karmann-Ghia Type 14, Porsche voor de armen?

De Volkswagen Karmann-Ghia ziet er bijzonder sexy uit met al zijn welvingen en is nog niets van zijn charme verloren. Velen zien de “Type 14” trouwens als een betaalbare Porsche 356. Wat moet je weten voor je er zelf een aanschaft?

10/09/2021 Meer lezen
5 dingen die je moet weten voor je koopt: Renault Twingo RS, stijgt in waarde

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Renault Twingo RS, stijgt in waarde

Van 2008 tot 2014 was de Renault Twingo RS het toegangskaartje tot de wereld van Renault Sport. Zijn prijs was toegankelijk, maar dat maakte er zeker geen verslapte sportieveling van, integendeel.

03/09/2021 Meer lezen
Er is een goede reden waarom deze Citroën 2PK op 70.000 euro wordt geschat

Er is een goede reden waarom deze Citroën 2PK op 70.000 euro wordt geschat

De liefhebbers hebben het ongetwijfeld gemerkt: de verkoopwaarde van de Citroën 2PK is de voorbije jaren fors gestegen. Vandaag moet je minstens 10.000 euro ophoesten voor een exemplaar in heel mooie staat. Maar als deze specifieke auto je verleidt, zal je vijf tot zeven keer meer moeten meebrengen. Maar waarom?

24/08/2021 Meer lezen

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

cng, Automaat

€ 27.799

Benzine, Automaat

€ 20.999
2020
7 km

Diesel, Manueel

€ 16.475
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 27.350
2021
3 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 8.990
2010
139.990 km

Benzine, Manueel

€ 13.990
2019
21.000 km

Diesel, Manueel

€ 26.015
2020
40.991 km

Benzine, Manueel

€ 49.999
1996
67.500 km