Binnenkort een elektrische Caterham?

De kleine Britse autobouwer stelt niet één, maar wel twee elektrische prototypes voor!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 08 juni 2023
  • Toekomst

Dit is de EV Seven, de eerste 100% elektrische Caterham. En het is niets meer of minder dan het legendarische model van het Britse merk, waarin de verbrandingsmotor vervangen is door een 240 pk en 250 Nm sterke elektromotor, gekoppeld aan een batterij met een capaciteit van 51 kWh. Een operatie die net geen 70 kg extra op de weegschaal zet, om op die manier het totaalgewicht onder de 700 kg te houden. Caterham heeft het over een 0 naar 100-tijd van minder dan 4 seconden.

EV Seven 

De Britse autobouwer zwijgt daarentegen in alle talen over het rijbereik. Wel geeft het mee dat deze elektrische Seven 20 minuten op het circuit kan knallen om vervolgens 15 minuten op te laden en daarna opnieuw 20 minuten te racen, en dat dankzij een laadvermogen van 152 kW. Het is moeilijk te zeggen wat dat betekent wanneer je ermee op de weg zou rijden, maar het is altijd goed om weten. Jammer genoeg zal deze EV Seven nooit voorbij het prototypestadium geraken...

Project V 

Net na de aankondiging van deze EV Seven stelde Caterham een tweede elektrisch prototype voor: de Project V. Voorlopig weten we enkel nog maar hoe zijn silhouet eruitziet, maar deze concept car lijkt al meer op een echte auto met een uitgekiende aerodynamica, eerder dan een badkuip op wielen! Onder dit koetswerk, dat radicaal anders is dan eender wat we in het verleden al gezien hebben van de autobouwer, zit vermoedelijk een technisch gedeelte met dezelfde specificaties als die van de EV Seven. De Poject V wordt officieel voorgesteld tijdens het ‘Festival of Speed’ in Goodwood, dat van 13 tot 16 juli plaatsvindt.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km