De (eerder onuitspreekbare) naam van deze parel is Elibriea Equvallas. En hij is het resultaat van de bijzonder rijke verbeelding van de 27-jarige ingenieur Abdul Wahab Ziaullah, oprichter van Elibriea Automotive en liefhebber van ultrasportieve bolides.

Pierre-Benoît Sepulchre
3/02/2016 16:54:39

Mechanisch zit het concept relatief bescheiden in elkaar met achteraan een V6 van General Motors. Maar die motorblok is wel goed voor... 535 pk (Elibriea heeft het zelfs over 800 pk op zijn officiële site)! Samen met het ultralichte koetswerk uit carbonvezel bedraagt het totale gewicht van de wagen ongeveer 950 kilogram. Geen twijfel mogelijk dus dat deze Qatarese coupé buitenaardse prestaties aankan.

Groot minpunt echter: de moeilijk tembare bommenwerper F-117 Nighthawk was overduidelijk één van de inspiratiebronnen voor het silhouet van deze wagen en dat zorgt ervoor dat de Equvallas zich niet altijd even evenwichtig gedraagt. En ook over de achterkant valt wat te zeggen, want die doet eerder denken aan een kwade Pokémon dan aan een exotische schone...

 

 

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.