Elon Musk vreest China meer dan Europa

De concurrentie van Europese autobouwers boezemt de baas van Tesla geen angst in.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 02 februari 2023
  • Sector

Tesla is wereldwijd nog steeds de belangrijkste leverancier van elektrische voertuigen. Maar het monopolie van het Amerikaanse merk zou wel eens aan het wankelen kunnen gaan met de opkomst van de concurrentie uit China. Tesla-baas Elon Musk is zich daarvan bewust en zegt dat de grootste dreiging voor het merk op commercieel vlak niet van historische groepen als Volkswagen, Ford, General Motors of Hyundai zal komen, maar wel degelijk uit China. 

Musk drukt bij de voorstelling van de resultaten van zijn bedrijf zijn bewondering uit voor de Chinese autobouwers: “Het zijn zij die het hardst en op de meest intelligente manier werken. Als ik ergens van uit moet gaan, dan is het dat het waarschijnlijk een Chinees bedrijf wordt dat Tesla zal evenaren.”

Hoewel Musk geen merken bij naam noemde, had hij het waarschijnlijk over Nio, BYD, Geely of nog Xpeng. Merken die vandaag al op veroveringstocht zijn in verschillende markten, waaronder de onze. In 2022 was BYD wereldwijd de tweede grootste leverancier van elektrische voertuigen, met 911.141 stuks, tegen 1.313.851 voor Tesla.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: BYD.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km