eMobility Day: expo & try-out experience

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrische mobiliteit? Dan kan het interessant zijn om op zaterdag 3 juni af te zakken naar de allereerste eMobility Day.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 25 mei 2023
  • Elektrisch

Na de terugkeer van het Autosalon eerder dit jaar, tracht deze nieuwe, kleinere mobiliteitsbeurs zich te profileren als de one-stop-shop voor alles wat te maken heeft met elektrische voertuigen. Dit door zowel particulieren, zelfstandigen, vertegenwoordigers van KMO's of de overheid de kans te geven om een antwoord te krijgen op al hun mobiliteitsvragen. Ook is er op het evenement zelf een breed mobiliteitsaanbod te testen, gaande van e-bikes, scooters, LEV’s, Microcars tot wagens, en met een focus op eigen vervoer tot het beheren van een wagenpark.

Innovaties in Elektrische Mobiliteit

Een gesprek met organisator Erik De Ridder leert dat de meest toonaangevende merken en innovaties op het gebied van elektrische auto's, fietsen, bromfietsen en motorfietsen, LEV’s en microcars aanwezig zullen zijn. "Je kunt alle elektrische modellen die vandaag beschikbaar zijn ontdekken. Daarnaast zullen er ook kleine bedrijfsvoertuigen (LEV’s) te testen zijn en vind je er de nieuwste – in premiere – microcars zoals Ligier, Aixam, Stint en de nieuwe Silence! Verder presenteren we de e-bike markt, inclusief merken en leasingopties, en zijn automerken aanwezig met hun meest populaire modellen." Op de officiële website zien we alvast dat automerken zoals Volvo, Renault, Dacia, Subaru, Mazda, Tesla, Hyundai, Maxus (in premiere!), Seres en Kia aanwezig zullen zijn, evenals bredere mobiliteitsmerken zoals Q8, Pluginvest en Solar Home Charge. Daarnaast zien we dat ook prominente fietsmerken zoals Batavus, Sparta, Ahooga, Ellio en Koga die dag present tekenen in de Oktoberhallen in Wieze.

Ervaar het zelf

Ontdekken is een centraal begrip op dit evenement, waar je als bezoeker niet alleen de mogelijkheid hebt om te kijken en vragen te stellen, maar ook ruim de kans krijgt om alle aanwezige elektrische auto's en e-bikes uit te proberen op een indoor- en outdoor testparcours. "De auto's kunnen zelfs op de openbare weg getest worden, waar we een prachtig parcours hebben uitgestippeld dat je in ongeveer 12 minuten door het pittoreske Wieze voert," voegt De Ridder toe. "Het is dé kans om de voertuigen zelf te ervaren en een weloverwogen keuze te maken."

Een niet te missen beurs

Volgens Erik De Ridder is de eMobility Day een uniek evenement. "Het is een showcase onder één dak voor iedereen in de EV-mobiliteitsindustrie en een must-visit voor iedereen met toekomstige of huidige plannen voor elektrische voertuigen. Het is de allereerste one-stop-shop-beurs voor elektrificatie van mobiliteit voor iedereen. "Een dergelijk allesomvattend evenement heeft nog nooit eerder in ons land plaatsgevonden."

Interesse in dit gratis evenement? Registreer best vooraf en geniet van de fastlane!

Ons werd alvast aangeraden om bij interesse in een bezoek vooraf te registreren via de officiële website. Zo geniet u van een vlotte toegang via de fastlane.

Laat u zich op 3 juni inspireren?

Reserveer dan best uw aanwezigheid en testritten via de eMobilty Day website.

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km