Er komt een elektrische Corvette in 2025!

Maar eerst is het de beurt aan een hybride versie in 2023. Kwestie van de overgang wat te verzachten…

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 26 april 2022
  • Toekomst

Als iconen van de Amerikaanse autocultuur zijn de Corvette en de V8 onlosmakelijk verbonden. Maar tijden veranderen. General Motors heeft immers officieel aangekondigd dat er in 2025 een 100% elektrische versie volgt van zijn sportwagen. Maar eerst komt er dus een hybride variant. Wie dat zelfs 5 jaar geleden had durven beweren, zou vierkant uitgelachen zijn.

Hybride volgend jaar...

Verwacht echter niet dat de hybride Corvette het qua verbruik op pakweg de Toyota Prius gemunt heeft. Het wordt eerder een ‘power hybrid’, die de naam E-Ray zou krijgen. Op technisch vlak doen geruchten de ronde dat de hybride gebruik zal maken van de 5,5 liter V8 uit de Corvette Z06. Die extreme versie van de in 2019 gelanceerde achtste generatie van de Corvette krijgt met 680 pk “de krachtigste atmosferische V8 in een productiewagen ooit”, dus met de extra hulp van een elektromotor zal dat vonken geven! Er wordt al druk getest met het geëlektrificeerde model.

Er is trouwens ook sprake van een nog straffere hybride, op basis van de ZR1 die in 2024 komt. Die zal naar verluidt gebruik maken van de 5,5 liter V8 van de Z06, met daar twee turbo’s op geschroefd, voor een vermogen van 850 pk. Doe daarbovenop een hybridekuur en je komt in de buurt van de 1.000 pk!

...Elektrisch in 2025

De elektrische Corvette die in 2025 komt, zal dus stevig uit zijn pijp moeten komen om de prestaties van de benzine- en hybride modellen te evenaren en de liefhebbers te overtuigen. GM-topman Mark Reuss gaf op LinkedIn al iets meer informatie vrij over de Corvette EV. Die zal uitgerust worden met de Ultium-batterijen van de groep, die trouwens ook door Honda gebruikt zullen worden – een vergelijking met de toekomstige elektrische sportwagen(s) van het Japanse merk dringt zich op. GM is trouwens druk bezig met de technologie voor zijn Ultium-platform te verfijnen. Zo zal de warmte die de batterijen recupereren gebruikt worden om het interieur te verwarmen, waardoor er tot 10% extra rijbereik mogelijk is. Al zal dat in de Corvette waarschijnlijk niet de grootste bekommernis zijn.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: General Motors.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km