Er zitten nog twee elektrische Mini’s in de pijplijn

En het worden allebei cross-overs…
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 29 oktober 2020
  • Elektrisch
In een recente mededeling heeft Mini een blik gegeven op een deel van zijn toekomstplannen. Het merk geeft aan dat benzine- en dieselmotoren nog wel even in het aanbod blijven, maar dat klanten die op zoek zijn naar uitstootvrije manieren van rijden nog meer keuze zullen krijgen dan de Mini Cooper SE.

Meer specifiek komt er in het stadswagensegment nog een nieuwe, elektrische cross-over, die later het gezelschap krijgt van een iets grotere cross-over voor het C-segment. De eerste wordt een model dat enkel met elektrische aandrijving verkrijgbaar zal zijn, terwijl de laatste een variant wordt van de volgende generatie van de Countryman. Een tijdlijn voor deze nieuwe modellen heeft moederhuis BMW nog niet onthuld, net zomin als verdere details over de grootte van de batterijen of het verhoopte rijbereik.

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km