FBI vreest dat zelfrijdende wagens ingezet worden als wapens

Een blik op de toekomst: dat is wat de Google Car is. Een zelfrijdende wagen die door de Amerikaanse internetgigant werd ontwikkeld en die we jullie eerder al voorstelden. Maar zelfs dit fraai stukje toekomstmuziek heeft ook een keerzijde. Het Amerikaanse FBI onderzocht de Google Car en waarschuwt in een rapport dat dergelijke wagens in de toekomst een potentieel gevaar kunnen zijn, weet de Britse krant The Guardian.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 17 juli 2014
  • Straf

Zelfrijdende wagens “will have a high impact on transforming what both law enforcement and its adversaries can operationally do with a car,” staat er te lezen.

De FBI stelt dat het mogelijk is dat zelfrijzende voertuigen worden geherprogrammeerd om verkeerslichten te negeren, de snelheidslimieten te overtreden of - erger nog - gebruikt kunnen worden als rijdende bom of als handig instrument voor een “drive-by shooting”.

Aan de andere kant bevestigt de FBI dan weer dat wagens zoals de Google Car een positieve invloed kunnen hebben op het aantal verkeersongelukken doordat ze slechte beslissingen van de chauffeur kunnen bijsturen en ze niet onderhevig zijn aan vermoeidheid.

Bovendien stellen ze dat ook de technologie die de ordediensten gebruiken mee zal evolueren om te kunnen anticiperen op zelfrijdende voertuigen. Kortom, een gelukkig genuanceerd beeld.

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km