Febiac : Nieuwe automobielbedrijf opleiding

  • Piette François
  • 13 juni 2001
FEBIAC organiseert een nieuwe, langlopende managementopleiding voor het automobielbedrijf. Het programma 'Advanced Automotive Management' gaat voor de eerste maal van start in september 2001. FEBIAC-opleiding "ADVANCED AUTOMOTIVE MANAGEMENT" Waarom deze managementopleiding ? De automobielbranche evolueert aan een hels tempo, zowel op technisch als op organisatorisch vlak. Het automobielbedrijf van vandaag is permanent in beweging. Om competitief te blijven, moet ook het management voortdurend op zoek naar nieuwe kennis en vaardigheden. De zaakvoerder van morgen is een manager met een duidelijk leadership die voor zijn bedrijf een klare strategische visie kan ontwikkelen. Vanuit deze visie op automobielmanagement ontwikkelde FEBIAC in samenwerking met de business school ICHEC Entreprises het programma "Advanced Automotive Management". Deze professionele opleiding combineert traditionele thema’s uit de automobielsector met nieuwe strategische concepten voor de manager van morgen. De opleiding is uitgewerkt door ICHEC Entreprises tesamen met diverse specialisten uit de sector. Het programma wordt gebracht door zowel academici als professionals. Tot wie richt het programma zich ? Het programma is ontwikkeld voor de huidige en toekomstige managers uit de dealernetten alsook voor de manager die op termijn de sector zal vervoegen. Het kaderpersoneel van andere automobielbedrijven (importeurs, leasingmaatschappijen, enz.) vindt ongetwijfeld ook een meerwaarde in deze opleiding. Kortom, de opleiding richt zich tot iedereen die betrokken is bij het beleid van een automobielbedrijf ! Het programma wordt aangeboden in het Nederlands en het Frans. Met het oog op de interactiviteit en de kwaliteit van de opleiding werd het totaal aantal deelnemers beperkt tot 40 (20 Nederlandstaligen en 20 Franstaligen). De kandidaten wordt een kleine ingangsproef voorgelegd teneinde de homogeniteit van de groepen te kunnen verzekeren. Structuur van het programma ? Het programma "Advanced Automotive Management" spitst zich niet toe op het operationele beleid van een automobielbedrijf. Integendeel, de nadruk ligt veeleer op het "kunnen" dan op het "kennen". Het programma schotelt de manager een aantal strategische reflecties op de sector voor en gaat dieper in op belangrijke vaardigheden en technieken binnen diens professionele omgeving. De kwaliteit van het programma wordt gegarandeerd door diverse specialisten uit de sector zelf. Zij waken over de inhoud van de modules en zorgen voor de link met de automobielbranche. Meer informatie op www.febiac.be
AC

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km