De FF is niet meer, lang leve de GTC4Lusso! Eigenlijk is het dit geen nieuw model, maar een facelift van de eerstgenoemde. De naam klinkt misschien ingewikkeld, maar deze verwijst naar de pracht van weleer, met name naar de 330 GT en de GTC, alsook naar de 250 GT Lusso uit de jaren ’60. De 4 van zijn kant verwijst naar de vier zitplaatsen, de vierwielaandrijving én vierwielbesturing.
Francois Piette
8/02/2016 17:41:09

De stijl vertoont een gevoelige evolutie, ook al behoudt dit nieuwe model het uitzicht van een sport shooting brake. Binnenin is hij een pak ruimer, maar dat is er aan de buitenkant niet aan te zien, in tegendeel zelfs! De weinige extra ventilatieopeningen aan de buitenkant doen trouwens niet alleen aan een aantal modellen uit de jaren '60 denken, maar hebben ook effectief een echt aerodynamisch nut!

Het hart

Goed nieuws ook, de brullende V12 onder de motorkap is nog steeds niet vervangen door turbo's! Dat betekent dat hij lekker blijft miauwen, tot in de hoogste toeren toe. Zijn 6,3 cylindermotor zorgt trouwens voor 30 paarden meer dan de FF, goed voor 690 pk bij 8.000 toeren per minuut! Deze dolle cavalerie (het minimum voor een Ferrari) is in staat om onze GT de sprong naar 100 km/u te laten maken in 3,4 seconden, met een piek van 335 km/u.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.