Ferrari Roma gaat uit zijn dak

De ‘Dolce Vita’ gaat door bij Ferrari, nu ook in open lucht!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 maart 2023
  • Lancering

Het is officieel, de Ferrari Roma is nu ook verkrijgbaar als Spider (cabriolet). De GT behoudt zijn 2+2-zits configuratie, maar krijgt een stoffen dak die in amper 13,5 seconden kan open- of dichtklappen. Een handeling die je tot 60 km/u kan uitvoeren. Er is ook een elektrisch windscherm tussen de hoofdsteunen van de achterzetels dat je kan activeren tot 170 km/u.Identieke prestaties aan de coupé

Onder de motorkap verandert er niets vergeleken met de Ferrari Roma coupé. De biturbo-V8 van 3,9 liter vuurt nog steeds 620 pk en 760 Nm af op de achteras via een robotbak met dubbele koppeling en 8 versnellingen. Zijn 0 tot 100 km/u in 3,4 seconden en zijn topsnelheid van meer dan 320 km/u zijn ook identiek aan de prestaties van zijn tweleingbroer met een vast dak.Amper 84 kilo bijgekomen

Het dak verwijderen van de Italiaanse bella heeft slechts 84 kg bijgedragen aan het totaalgewicht van 1.556 kg. Een beperkt meergewicht dat te danken is aan enkele verstevigingen aan de achterzijde om de stijfheid en de sensaties van de coupé te evenaren. In de Roma Spider kan je dus blijven genieten van de ‘Dolce Vita’, maar nu dus ook met de haren in de wind.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ferrari? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ferrari zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

De vierde generatie Suzuki Swift is officieel voorgesteld voor Europa. Het model is vooral een evolutie wat de techniek betreft, maar qua design zijn er wel grote verschillen op te merken. Al is het vrolijke van vroeger er wel een beetje uit...

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

De nieuwe elektrische Mini Cooper SE kan je voortaan ook uitrusten met een John Cooper Works-pakket. Dat doet het stadswagentje een pak sportiever ogen, maar écht sneller wordt hij niet.

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km