Ferrari wil lawaaierige elektrische auto’s

Maranello werkt aan een unieke ‘geluidssignatuur’ voor zijn toekomstige elektrische modellen. En dat doet het niet als enige...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 februari 2023
  • Toekomst

Na BMW, dat Hans Zimmer inschakelde, en Porsche dat zijn Taycan doet brullen, is het nu aan het merk met het steigerende paard als logo om zijn toekomstige elektrische auto’s een eigen stemgeluid te geven. Ferrari werkt dus aan een unieke ‘geluidssignatuur’ en zou een patent genomen hebben op een specifiek systeem voor zijn eerste elektrische model. En dat model zouden we moeten kunnen ontdekken in 2025.

Een vernieuwend geluid

Maar Maranello lijkt voor het geluid van zijn elektrische modellen niet zomaar een flauw afkooksel willen te maken van het geluid dat de V8 of V12 blokken van het merk produceren. Het wil eerder een nieuw geluid ontwikkelen, dat gebaseerd is op het geluid dat een elektromotor maakt. Want in tegenstelling tot wat je zou kunnen geloven, zijn elektromotoren niet geluidsloos. Het valt dus te bezien (of eerder beluisteren) waarmee Ferrari ons zal proberen te overtuigen.


Ferrari is niet alleen

Niet alleen Ferrari wil emotie losweken door met geluid te spelen. Vorig jaar stelde Dodge bijvoorbeeld een conceptversie voor van zijn elektrische Charger, die een geluid kan produceren dat oploopt tot 126 dB! Daarmee kan hij een Hellcat overstemmen… Ook Abarth waagde zich aan een geluid voor zijn 500e. De ‘Sound Generator’ van dat model brengt loepzuiver het legendarische geluid van de motoren van het merk met de schorpioen voort, volgens het merk zelf toch...


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

De Tesla Model 3 krijgt opnieuw een sportieve topversie in de eerste helft van volgend jaar. En het zou de moeite moeten zijn...

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia heeft de Sorento grondig herzien voor 2024 met een nieuwe look voor zowel het koetswerk als het interieur.

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

De Dacia Duster is terug voor een derde generatie. Deze keer krijgt hij een stoere en opvallende look die als twee druppels water lijkt op de Bigster-conceptcar uit 2021!

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Onze spionagefotografen hebben een BMW 5 Reeks Touring betrapt die zowel was voorzien van camouflage als van een zwaailicht van de politie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km