Festival van de Motor strijkt dit weekend neer in Bergen

Sinds 2004 gaat in Bergen het Festival van de Motor door en het belooft om ook dit jaar weer een erg goed gevuld weekend te worden.

  • Wouters Bruno
  • 07 mei 2014

Het festival start met een VIP-avond en zal officieel worden geopend door premier Elio Di Rupo. Die koestert immers ook een voorliefde voor motoren. Bovendien is hij burgemeester van Bergen, dus deze thuiswedstrijd kan hij niet aan zich voorbij laten gaan.

Tijdens het weekend mag de bezoeker zich verwachten aan talrijke stands met de meest recente motoren, motorkledij en -accessoires. Naast enkele parades, ritten, motoranimatie (stunt, freestyle, Mini FMX,…) is er ter plaatse ook de mogelijkheid om testritten te doen.

Zaterdagavond zijn alle motorrijders uitgenodigd om vanaf de grote markt in Bergen in een lange parade naar de Lotto Mons Expo te rijden. Zondagochtend staat er voor de vroege vogels een rit in de omgeving op het menu.

Verder zal ook Xavier Siméon die momenteel het mooie weer maakt in de Moto2 aanwezig zijn en onze nieuwe Belgische trots is eveneens van de partij. Het publiek zal immers de nieuwe Saroléa SP7 kunnen bewonderen. Dit straf staaltje techniek is onze 180 pk sterke elektrisch aangedreven superbike die eind mei zal deelnemen aan de Isle of Man TT.

Alle praktische informatie kun je nalezen op de website van het Festival de la Moto.

Over de auteur: Wouters Bruno Bruno Wouters schrijft sinds 2005 voor Vroom. Als iets wielen en een motor heeft, is Bruno een gelukkig man.
Technologische evoluties boeien hem zeker, maar sensaties zoekt hij het liefst op plattelandswegen met een Morgan of met de motor.
Foto's ©: Manufacturer. Source ©: Festival de la Moto de Mons.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km