De “nieuwe” Fiat 500 werd intussen al elf jaar geleden gelanceerd, maar blijft zijn aantrekkingskracht behouden. De Italiaanse constructeur deelt mee dat er al twee miljoen stuks van de band rolden in de Poolse fabriek van Tychy.

Jean-François Christiaens
15/05/2018

Fiat heeft de “New 500” doorheen de jaren wel geüpdatet, onder meer met een facelift in 2016, maar in grote lijnen rij je vandaag buiten met hetzelfde model als elf jaar geleden. De retrostijl van de 500 blijft aantrekken, onder meer dankzij de talloze speciale reeksen. Op elf jaar tijd heeft Fiat er zo’n dertig uitgebracht.

Beste kwartaal

Fiat deelde mee dat het begin dit jaar met meer dan 60.000 stuks in Europa het beste kwartaal voor de 500 achter de rug heeft. Nog straffe cijfers: de Fiat 500 is marktleider in zijn segment in negen Europese landen (waaronder België), en staat in de top 3 in zeven andere landen.

2 miljoen

Ondanks zijn leeftijd heeft hij een symbolische kaap bereikt: dei van de 2 miljoen exemplaren. Het feestexemplaar rolde in de Poolse fabriek van Tychy van de band. Van de oer-500 uit 1957 werden er trouwens iets meer dan 4 miljoen exemplaren geproduceerd. Er is dus nog werk aan de winkel.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.