Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker wil een impact maken met zijn elektrische SUV Ocean. De ‘Extreme’-versie krijgt een WLTP-autonomie van 707 km, “de grootste actieradius van alle batterij-elektrische SUV’s in Europa”.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 28 maart 2023
  • Elektrisch

Fisker wacht nog op de officiële validering van de Europese autoriteiten voor de homologatie van zijn Ocean, die op 28 april zou moeten komen. Maar het merk lijkt de verleiding niet te kunnen weerstaan om aan te kondigen dat de Extreme-versie van zijn elektrische SUV de grens van 700 km WLTP-rijbereik weet te doorbreken! Volgens zijn eigen berekeningen schat Fisker in dat de Ocean precies 707 km kan rijden volgens de WLTP-cyclus, terwijl het oorspronkelijk op 630 km had gemikt. “Deze prestatie is een belangrijke mijlpaal voor iedereen bij Fisker, en we zijn verheugd dat het rijbereik groter is dan bij onze oorspronkelijke berekeningen”, geeft Henrik Fisker mee, de oprichter van het merk dat zijn naam draagt.

Hyper Range of Touring RangeDeze WLTP-homologatie, zodra hij wordt bevestigd, zou de Ocean het grootste rijbereik geven van alle elektrische SUV’s die in Europa op de markt zijn, aldus het merk. De Fisker Ocean Extreme is uitgerust met een grote ‘Hyper Range’-batterij en twee elektromotoren die samen tot 550 pk kunnen leveren. In Europa zal het model beschikbaar zijn voor ongeveer €70.000 (€69.950 in Frankrijk).

Voor klanten die een meer betaalbare versie willen, is de Ocean er ook als Sport met een meer bescheiden vermogen en een kleinere ‘Touring Range’-batterij. De Ocean Sport zou echter nog steeds een WLTP-autonomie van 440 km moeten krijgen, voor een prijs die dichter tegen de €40.000 aanschurkt (€41.900 in Frankrijk).

Fisker is van plan te starten met de Europese leveringen van zijn elektrische SUV Ocean, te beginnen met de pre-orders, zodra de homologatie binnen is, wat eind april het geval zou moeten zijn.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km