Fisker Pear: elektrisch voor minder dan 30.000 dollar, dat ziet er zo uit!

Geen echte crossover, noch een stadswagen waarschuwt Henrik Fisker: “De PEAR wordt een revolutionair elektrisch voertuig dat in geen enkel bestaand segment thuishoort.”

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 mei 2022
  • Toekomst
  • 12.871 weergaven

Fisker blijft in het nieuws, en om goede redenen, het merk trekt aan! Zo noteerde de autobouwer al 40.000 bestellingen voor zijn eerste SUV, de Ocean. Vandaag hebben we het over de Pear, een elektrische auto die in februari aangekondigd werd en minder dan 30.000 euro moet gaan kosten! We kregen zelfs al een eerste foto… van het dak. Maar toch geeft dat al een voorsmaakje van zijn design. 

Niet volgens de heersende normen

Dit voertuig, dat ergens tussen een compacte crossover en een stadsauto in zit, lijkt gemaakt voor een stedelijke omgeving. Hij zou plaats moeten bieden aan maximaal 5 passagiers. Maar Henrik Fisker waarschuwt: "De PEAR wordt een revolutionair elektrisch voertuig dat in geen enkel bestaand segment zal passen. Het ontwerp van het exterieur zal voorzien zijn van nieuwe verlichtingstechnologie en een omhullende voorruit, geïnspireerd door de overkapping van een zweefvliegtuig, waardoor het zicht naar voor verbeterd wordt." We zijn benieuwd...

Gemaakt in de States voor minder dan $ 30.000!

Deze betaalbare elektrische auto zal in het Amerikaanse Ohio gebouwd worden door Foxconn. Inderdaad, het bedrijf dat de iPhone maakt! Het is de bedoeling dat de productie in 2024 begint. En omdat goed nieuws nooit alleen komt, moet het platform van deze Pear als basis dienen voor twee andere Fisker-modellen! Het merk is dus nog niet klaar met ons te verrassen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km