Fisker Pear: elektrische revolutie voor minder dan 30.000 dollar

Na de lancering van zijn SUV Ocean kondigt Fisker aan reservaties aan te nemen voor zijn tweede elektrische model, de Pear. Dat wordt een wendbare en betaalbare stadswagen.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 15 februari 2022
  • Elektrisch

De op het salon van Los Angeles onthulde elektrische SUV Ocean luidt de wedergeboorte in van Fisker en komt nu druppelsgewijs in Europa aan. Fisker is echter duidelijk niet van plan om het daar bij te laten. De constructeur kondigt namelijk aan de reservaties te openen voor zijn volgende elektrische model, de Pear. Dat is de afkorting van “Personal Electric Automotive Revolution”. Het model moet namelijk “de weg openen naar een revolutie in de persoonlijke elektrische auto”, zo wil Fisker het.

Op dit moment lijkt de Fisker Pear, met nog veel mysterie rond zijn uiterlijk, een compacte stadswagen te worden (toch naar Amerikaanse normen). Hij zou plaats bieden aan tot vijf passagiers en een slim opbergsysteem gebruiken.

Fisker voegt nog toe dat het model geconnecteerd wordt, dat het nadruk zal leggen op innovatie voor de sector en dat het in samenwerking met Foxconn zal worden geproduceerd. Verder weten we al dat hij in de Verenigde Staten verkrijgbaar zal zijn voor minder dan 30.000 dollar: 29.900 dollar exclusief btw en voor overheidssubsidies.

Geïnteresseerde klanten in de VS kunnen nu hun Pear reserveren mits betaling van 250 dollar. De eerste leveringen zijn voorzien voor 2024. Fisker mikt op een aanvankelijke productie van minstens 250.000 exemplaren per jaar in een fabriek in Ohio.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische auto's zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Fisker.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km