Focus op 4 aparte campers die eraan komen

Op het Salon voor vrijetijdsvoertuigen in Düsseldorf stelden heel wat autobouwers campers voor die niet meteen alledaags zijn!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 29 augustus 2022
  • Divers

1. ElectricBrands XBUS Camper 

Het jonge Duitse merk wachtte niet tot de opening van de show om de Camper-versie van zijn XBUS te onthullen. Op het programma staat een 100% elektrische minicamper die ongeveer 600 kg weegt. Ondanks zijn zakformaat met een lengte van minder dan 4 meter heeft hij alles wat je nodig hebt om op avontuur te gaan: een keukentje met koelkast, een grote TV en zelfs een tweepersoonsbed dankzij zijn uitschuifbare koetswerk!

Net als de klassieke XBUS kan hij uitgerust worden met een batterij met een capaciteit van 10 kWh, waarmee hij tot 200 km kan rijden, of met een 30 kWh module waarmee hij theoretisch 600 km per lading kan afleggen! Een versie met vierwielaandrijving is ook verkrijgbaar. De XBUS Camper kost volgens de configurator minimum € 29.975 in België.

2. Mercedes Classe T avec module Marco Polo 

Op het Salon in Düsseldorf onthulde de autobouwer met de ster niet echt een camper, maar wel een module waarmee elke T-Klasse in een paar minuten omgebouwd kan worden! Die bestaat standaard uit een opklapbed voor twee personen en een optionele kleine keuken met een watertank van 12 liter, een fornuis en een koelkast. Deze module, die bevestigd wordt aan de sjorhaken in de bagageruimte, kan geplaatst of verwijderd worden wanneer je maar wil!

3. Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex

Deze ingewikkelde naam staat eigenlijk voor een elektrische Zafira met pop-up dak. Hij heeft een batterij met een capaciteit van 75 kWh en claimt een rijbereik van 322 km. Hij is uitgerust met draaibare zetels vooraan, een keukentje, een spoelbak, een gasfornuis en waterreservoirs. Hij biedt plaats aan vier personen, dankzij de achterbank die in een tweepersoonsbed kan worden omgetoverd en de twee bedden die onder het dak verborgen zijn. Verwacht wordt dat hij volgend jaar op de markt komt. 

4. Hymer Venture S 

De Duitse camperspecialist stelt op het Salon van Düsseldorf verschillende nieuwe producten voor. Maar de indrukwekkendste van allemaal is deze imposante bus, ontworpen voor wie graag ver van de gebaande paden kampeert! De op een Mercedes Sprinter met vierwielaandrijving gebaseerde Venture S is een echte luxecocon om volop van de natuur te genieten!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km